Меси: Боли ме пенал!

Били смо супериорнији! Лионел Меси, најбољи фудбалер Аргентине, рекао је да га боли промашени пенал у првој утакмици Светског првенства против селекције Исланда.  Меси пред новинарима: Боли, али победићемо Хрвате! Најбоља "десетка" света стала пред новинаре после меча у коме је био трагичар.

Фудбал 17.06.2018 | 17:15
Меси: Боли ме пенал!
Аргентина је кикснула на старту Мундијала, пошто је у оквиру групе Д одиграла нерешено 1:1 са Исландом, а Меси је у 64. минуту промашио пенал за вођство.

‘Гаучоси’ су имали чак 27 удараца ка противничком голу, укупно 19 прилика, али нису успели да освоје сва три бода.

“Били смо супериорнији, покушали смо све, али нисмо успели да постигнемо још један гол. Боли ме промашени пенал”, рекао је Меси после утакмице и додао:

“Не морамо сада да паничимо. Такмичење је тек почело и знали смо да неће бити лако. Штета је јер смо заслужили да победимо, иако има много ствари које треба да поправимо”.

Екипа Хорхеа Сампаолија ће у следећем колу играти против Хрватске, коју тек очекује меч првог кола са Нигеријом.

“Мучили смо се да креирамо добре прилике против Исланда. Идемо да победимо Хрватску”, закључио је Меси.

Меси неће по добром памтити почетак Светског првенства у Русији.

Аргентина није успела да слави на почетку Мундијала пошто је против Исланда (1:1) испустила предност коју је донео Серхио Агуеро, док Лео Меси у наставку меча није реализовао казнени ударац. Титула "трагичара меча" била је неминовна...

Ипак, и поред тога што ће управо он претрпети највише критика после овог сусрета, Меси је стао пред новинаре и у краткој изјави казао своје виђење меча.

"Били смо супериорни у неким моментима, покушавали смо, али лопта није хтела да уђе. Што се тиче пенала, болно је што сам промашио", казао је Меси који је навео да је ипак било проблема у креацији игре, а онда је самоуверено поручио:

"Победићемо Хрватску!"

Најбољи Аргентинац је на овом мечу поново био предалеко од гола, везни ред није успевао да креира без њега, па би он морао да се враћа и 20-30 метара ближе лопти него што би иначе. Није желео да критикује никога...

"Морамо да будемо мирни, не треба да полудимо због овога. Тек је почело и знали смо да неће бити лако. Штета је јер смо заслужили да победимо, али имамо још ствари да поправимо".

Аргентина и Хрватска играју 21. јуна.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар