Mesi: Boli me penal!

Bili smo superiorniji! Lionel Mesi, najbolji fudbaler Argentine, rekao je da ga boli promašeni penal u prvoj utakmici Svetskog prvenstva protiv selekcije Islanda.  Mesi pred novinarima: Boli, ali pobedićemo Hrvate! Najbolja "desetka" sveta stala pred novinare posle meča u kome je bio tragičar.

Fudbal 17.06.2018 | 17:15
Mesi: Boli me penal!
Argentina je kiksnula na startu Mundijala, pošto je u okviru grupe D odigrala nerešeno 1:1 sa Islandom, a Mesi je u 64. minutu promašio penal za vođstvo.

‘Gaučosi’ su imali čak 27 udaraca ka protivničkom golu, ukupno 19 prilika, ali nisu uspeli da osvoje sva tri boda.

“Bili smo superiorniji, pokušali smo sve, ali nismo uspeli da postignemo još jedan gol. Boli me promašeni penal”, rekao je Mesi posle utakmice i dodao:

“Ne moramo sada da paničimo. Takmičenje je tek počelo i znali smo da neće biti lako. Šteta je jer smo zaslužili da pobedimo, iako ima mnogo stvari koje treba da popravimo”.

Ekipa Horhea Sampaolija će u sledećem kolu igrati protiv Hrvatske, koju tek očekuje meč prvog kola sa Nigerijom.

“Mučili smo se da kreiramo dobre prilike protiv Islanda. Idemo da pobedimo Hrvatsku”, zaključio je Mesi.

Mesi neće po dobrom pamtiti početak Svetskog prvenstva u Rusiji.

Argentina nije uspela da slavi na početku Mundijala pošto je protiv Islanda (1:1) ispustila prednost koju je doneo Serhio Aguero, dok Leo Mesi u nastavku meča nije realizovao kazneni udarac. Titula "tragičara meča" bila je neminovna...

Ipak, i pored toga što će upravo on pretrpeti najviše kritika posle ovog susreta, Mesi je stao pred novinare i u kratkoj izjavi kazao svoje viđenje meča.

"Bili smo superiorni u nekim momentima, pokušavali smo, ali lopta nije htela da uđe. Što se tiče penala, bolno je što sam promašio", kazao je Mesi koji je naveo da je ipak bilo problema u kreaciji igre, a onda je samouvereno poručio:

"Pobedićemo Hrvatsku!"

Najbolji Argentinac je na ovom meču ponovo bio predaleko od gola, vezni red nije uspevao da kreira bez njega, pa bi on morao da se vraća i 20-30 metara bliže lopti nego što bi inače. Nije želeo da kritikuje nikoga...

"Moramo da budemo mirni, ne treba da poludimo zbog ovoga. Tek je počelo i znali smo da neće biti lako. Šteta je jer smo zaslužili da pobedimo, ali imamo još stvari da popravimo".

Argentina i Hrvatska igraju 21. juna.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar