Голман Исланда: А ти си Роналдов ујак, или...?!

Јунак дана - Ханес Халдарсон!

Фудбал 17.06.2018 | 07:45
Голман Исланда: А ти си Роналдов ујак, или...?!
То што Исланд ради више и није неко чудо. Људи играју неки свој фудбал, боре се и стижу до одређених циљева. у ФранцускОј пре две године одиграли су 1:1 са будућим шампионом Португалом, тукли Аустрију и Енглеску, јуче су откинули два бода Аргентини на свом дебију на Мундијалима... 

Јунак је њихов голман, ветеран Ханес Халдарсон, по струци филмски режисер, који је успео да одбрани пенал Лионелу Месију и таку сачува великих 1:1 за Рибаре.

"За мене као играча са Исланда суочавање са најбољим играчем на свету велики је тренутак. И уједно остварен сан, пошто сам му одбранио ударац са 11 метара. Поготово што је то кључно допринело да дођемо до овог резултата који нам оставља наду да можемо да прођемо групу, што је и наш циљ".   

Што се тиче самог пенала...

"Урадио сам домаћи задатак. Била је ти ситуација за коју сам знао да би могла да се догоди. Гледао сам много снимака Месијевих пенала... Једноставно, имао сам осећај". 

Шала или не, тек Халдарсон је добио занимљиво питање - због чега су се Исланђани толико радовали боду - а све то има своју историју. Подужу. Тачније, од пре две године, баш из Француске, када је Кристијано Роналдоодбивши да замени дрес са једним играчем Исланда прокоментарисао да му није јасно због чега се толико радују ремију. Као да су освојили ЕУРО, а не одиграли нерешено са Португалијом на старту турнира. 

Данас је неко од новинара из масе добацио Халдарсону слично: Због чега сте се толико радовали ремију с Аргентином? Голман Рибара успео је да остане прибран и шмекерски одговори:

"А ви сте Роналдов ујак, или"?    

Селектор Исланда Хејмир Халгримсон био је презадовљан оствареним у првој утакмици на шампионату у Русији...

"Знали смо да ће Аргентина имати 60-70 одсто посед лопте. Ми смо играли бриљантну одбрану. Све заслуге иду мојим играчима. Искрено, знамо какве су нам могућности и знамо како можемо до доброг резултата". 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар