Golman Islanda: A ti si Ronaldov ujak, ili...?!

Junak dana - Hanes Haldarson!

Fudbal 17.06.2018 | 07:45
Golman Islanda: A ti si Ronaldov ujak, ili...?!
To što Island radi više i nije neko čudo. Ljudi igraju neki svoj fudbal, bore se i stižu do određenih ciljeva. u FrancuskOj pre dve godine odigrali su 1:1 sa budućim šampionom Portugalom, tukli Austriju i Englesku, juče su otkinuli dva boda Argentini na svom debiju na Mundijalima... 

Junak je njihov golman, veteran Hanes Haldarson, po struci filmski režiser, koji je uspeo da odbrani penal Lionelu Mesiju i taku sačuva velikih 1:1 za Ribare.

"Za mene kao igrača sa Islanda suočavanje sa najboljim igračem na svetu veliki je trenutak. I ujedno ostvaren san, pošto sam mu odbranio udarac sa 11 metara. Pogotovo što je to ključno doprinelo da dođemo do ovog rezultata koji nam ostavlja nadu da možemo da prođemo grupu, što je i naš cilj".   

Što se tiče samog penala...

"Uradio sam domaći zadatak. Bila je ti situacija za koju sam znao da bi mogla da se dogodi. Gledao sam mnogo snimaka Mesijevih penala... Jednostavno, imao sam osećaj". 

Šala ili ne, tek Haldarson je dobio zanimljivo pitanje - zbog čega su se Islanđani toliko radovali bodu - a sve to ima svoju istoriju. Podužu. Tačnije, od pre dve godine, baš iz Francuske, kada je Kristijano Ronaldoodbivši da zameni dres sa jednim igračem Islanda prokomentarisao da mu nije jasno zbog čega se toliko raduju remiju. Kao da su osvojili EURO, a ne odigrali nerešeno sa Portugalijom na startu turnira. 

Danas je neko od novinara iz mase dobacio Haldarsonu slično: Zbog čega ste se toliko radovali remiju s Argentinom? Golman Ribara uspeo je da ostane pribran i šmekerski odgovori:

"A vi ste Ronaldov ujak, ili"?    

Selektor Islanda Hejmir Halgrimson bio je prezadovljan ostvarenim u prvoj utakmici na šampionatu u Rusiji...

"Znali smo da će Argentina imati 60-70 odsto posed lopte. Mi smo igrali briljantnu odbranu. Sve zasluge idu mojim igračima. Iskreno, znamo kakve su nam mogućnosti i znamo kako možemo do dobrog rezultata". 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar