СП: Ма, може он и сам!

Шпанија је играла боље, стварала шансе и често се и поигравала са противником, али са друге стране није имала начин да заустави чудесног аса Реал Мадрида.

Фудбал 16.06.2018 | 21:15
СП: Ма, може он и сам!
Говорило се о смени генерација, доласку неких нових мајсора као што су Бернардо Силва и Бруно Фернандеш и чињеници да репрезентација Португалије више не зависи искључиво од Крисијана Роналда, али су те теорије пале у воду. Португалија може да стане уз раме великим светским селекцијама само онда када у тиму има највећу звезду Старог континента. Тачка!

Кажу да је арогантан и препотентан - јесте! Да није, вероватно не би био у стању да преброди све предрасуде и личне комплексе које је вукао из најраније малдости и постао један од највећих игрча свих времена.

По трофеј који му недостаје у ризници дошао је сам. Тешко да било ко, почевши од селекотра ФернадаСантоша, па до последњег играча са његовог списка, верује да је после европске могуће објединити и светску круну. У то верује само Роналдо, који је вечерас сопственим вансеријским умећем успео да заустави фантастичну Црвену фурију. Шпанија је играла боље, безброј пута је везивала двоцифрени број пасова у једном нападу, стварала шансе и често се и поигравала са противником, али са друге стране није имала начин да заустави чудесног аса Реал Мадрида.

Рекордер свих рекордера је померио бројне границе у светском фудбалу. Постао је четврти играч у историји Мундијала који је постигао гол на четири различита Светска првенства, а први који је постизао голове на осам везаних великих такмичења. Почевши од Европског првенства 2004. године.

Ово је био 51. хет-трик Кристијана Роналда у каријери и 51. хет-трик уопште на Мундијалима. Роналдо је и први играч који је икада на светским првенствима постигао хет-трик против Шпаније. Такође, Португалац је са 33 године и 130 дана старости постао најстарији играч у историји Мундијала који је постигао хет-трик. Погодак у 88. минуту био је његов први гол из слободног ударца на евроспксим и светским првенствима из укупно 45 покушаја.

Роналдо је у Русију стигао решен да буде онај који ће обележити још један велики турнир. План је полако почео да му се остварује, избио је на прво место листе стрелаца Светског првенства и покушаће ту да остане до краја Светског првенства. То му је вероватно једина ствар до које му је више стало од освајања самог Мундијала.

Али, то је Кристијано Роналдо!

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар