SP: Ma, može on i sam!

Španija je igrala bolje, stvarala šanse i često se i poigravala sa protivnikom, ali sa druge strane nije imala način da zaustavi čudesnog asa Real Madrida.

Fudbal 16.06.2018 | 21:15
SP: Ma, može on i sam!
Govorilo se o smeni generacija, dolasku nekih novih majsora kao što su Bernardo Silva i Bruno Fernandeš i činjenici da reprezentacija Portugalije više ne zavisi isključivo od Krisijana Ronalda, ali su te teorije pale u vodu. Portugalija može da stane uz rame velikim svetskim selekcijama samo onda kada u timu ima najveću zvezdu Starog kontinenta. Tačka!

Kažu da je arogantan i prepotentan - jeste! Da nije, verovatno ne bi bio u stanju da prebrodi sve predrasude i lične komplekse koje je vukao iz najranije maldosti i postao jedan od najvećih igrča svih vremena.

Po trofej koji mu nedostaje u riznici došao je sam. Teško da bilo ko, počevši od selekotra FernadaSantoša, pa do poslednjeg igrača sa njegovog spiska, veruje da je posle evropske moguće objediniti i svetsku krunu. U to veruje samo Ronaldo, koji je večeras sopstvenim vanserijskim umećem uspeo da zaustavi fantastičnu Crvenu furiju. Španija je igrala bolje, bezbroj puta je vezivala dvocifreni broj pasova u jednom napadu, stvarala šanse i često se i poigravala sa protivnikom, ali sa druge strane nije imala način da zaustavi čudesnog asa Real Madrida.

Rekorder svih rekordera je pomerio brojne granice u svetskom fudbalu. Postao je četvrti igrač u istoriji Mundijala koji je postigao gol na četiri različita Svetska prvenstva, a prvi koji je postizao golove na osam vezanih velikih takmičenja. Počevši od Evropskog prvenstva 2004. godine.

Ovo je bio 51. het-trik Kristijana Ronalda u karijeri i 51. het-trik uopšte na Mundijalima. Ronaldo je i prvi igrač koji je ikada na svetskim prvenstvima postigao het-trik protiv Španije. Takođe, Portugalac je sa 33 godine i 130 dana starosti postao najstariji igrač u istoriji Mundijala koji je postigao het-trik. Pogodak u 88. minutu bio je njegov prvi gol iz slobodnog udarca na evrospksim i svetskim prvenstvima iz ukupno 45 pokušaja.

Ronaldo je u Rusiju stigao rešen da bude onaj koji će obeležiti još jedan veliki turnir. Plan je polako počeo da mu se ostvaruje, izbio je na prvo mesto liste strelaca Svetskog prvenstva i pokušaće tu da ostane do kraja Svetskog prvenstva. To mu je verovatno jedina stvar do koje mu je više stalo od osvajanja samog Mundijala.

Ali, to je Kristijano Ronaldo!

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar