Тексашани у чуду - Ленард хоће да иде из Сан Антонија!

Крило Сан Антонио Спарса Кавај Ленард жели да иде из Спарса и оде у Лос Анђелес, тврди новинар ЕСПН Адријан Војнаровски.  Пукло је до краја! Ленард напушта Спарсе! Најбољи играћ више неће носити дрес Сан Антонија.

Кошарка 18.06.2018 | 13:30
Тексашани у чуду - Ленард хоће да иде из Сан Антонија!
Готово је! Пукло је до краја између Сан Антонио Спарса и Каваја Ленарда, а играч жели да напусти екипу, односно да га клуб трејдује. Ово није спекулација, ово је информација коју су пренели најјачи амерички медији, кренуло је од Чака Хејнса са ЕСПН-а.

Детаљнијих информација још нема, али Ленард је јасан. Ова сапуница траје од почетка године када сеЛенард вратио у екипу па опет био “угашен“ због проблема са повредом квадрицепса због које је на крају кроз сезону одиграо само девет утакмице. Понајбољи играч лиге више се не види у Спурсима.

Пукло је наводно када је Ленард затражио друго лекарско мишљење ван клуба и радио на санацији повреде у приватном ангажману. То је тотално пореметило односе, Ленард се скроз променио, није долазио на плејоф утакмице и било је јасно да се дешава нешто опасно.

Било је говора у последње време да ће две стране пробати да реше проблем разговором, али очигледно да то није била реална варијанта.

Овако, вероватно ће се све решити кроз трејд, а следеће сезоне Леонарда ћемо гледати у неком другом дресу. Појавиле су се и информације где Ленард жели да оде, први на листи су му Лос Анђелес Лејкерси, јавио је врло поуздани НБА експерт Адријан Војнаровски.

Према његовим изворима, Ленард хоће да иде у Лос Анђелес Лејкерсе који су већ неколико година у процесу реизградње тима, али им фале искуснији играчи суперстар калибра.

Изданак колеџа Сан Дијего би се тако вратио кући јер рођен у Лос Анђелесу. Од прошле године, када је завршио као трећи у гласању за МВП играча сезоне, одиграо је само девет утакмица због повреде.

Да штошта не штима у вези са том ситуацијом видело се и по изјавама његових саиграча, али и у мистерији која се стварала око повреде зглоба стварала.

Играчи Спарса су током марта одржали састанак са Ленардом, после чега је речено да не рачунају на њега и да се за плеј-оф припремају као да се неће ни враћати на паркет.

Тако је и било, а Сан Антонио је без њега испао у првој рунди плеј-офа од Голден Стејт Вориорса са 4-0.

"Језерашима" би играч профила Ленарда добро дошао иако на истој позицији имају младог Брендона Инграма. Инграм почиње трећу сезону у златно-љубичастом дресу, али још увек не показује пуни потенцијал који је у њему препознат пре драфта 2016. на ком је биран са друге позиције.

Инграм је прошле сезоне имао 16.1 поен у просеку, док је Ленард на тих девет утакмица имао 16.2 поена у просеку.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар