Teksašani u čudu - Lenard hoće da ide iz San Antonija!

Krilo San Antonio Sparsa Kavaj Lenard želi da ide iz Sparsa i ode u Los Anđeles, tvrdi novinar ESPN Adrijan Vojnarovski.  Puklo je do kraja! Lenard napušta Sparse! Najbolji igrać više neće nositi dres San Antonija.

Košarka 18.06.2018 | 13:30
Teksašani u čudu - Lenard hoće da ide iz San Antonija!
Gotovo je! Puklo je do kraja između San Antonio Sparsa i Kavaja Lenarda, a igrač želi da napusti ekipu, odnosno da ga klub trejduje. Ovo nije spekulacija, ovo je informacija koju su preneli najjači američki mediji, krenulo je od Čaka Hejnsa sa ESPN-a.

Detaljnijih informacija još nema, ali Lenard je jasan. Ova sapunica traje od početka godine kada seLenard vratio u ekipu pa opet bio “ugašen“ zbog problema sa povredom kvadricepsa zbog koje je na kraju kroz sezonu odigrao samo devet utakmice. Ponajbolji igrač lige više se ne vidi u Spursima.

Puklo je navodno kada je Lenard zatražio drugo lekarsko mišljenje van kluba i radio na sanaciji povrede u privatnom angažmanu. To je totalno poremetilo odnose, Lenard se skroz promenio, nije dolazio na plejof utakmice i bilo je jasno da se dešava nešto opasno.

Bilo je govora u poslednje vreme da će dve strane probati da reše problem razgovorom, ali očigledno da to nije bila realna varijanta.

Ovako, verovatno će se sve rešiti kroz trejd, a sledeće sezone Leonarda ćemo gledati u nekom drugom dresu. Pojavile su se i informacije gde Lenard želi da ode, prvi na listi su mu Los Anđeles Lejkersi, javio je vrlo pouzdani NBA ekspert Adrijan Vojnarovski.

Prema njegovim izvorima, Lenard hoće da ide u Los Anđeles Lejkerse koji su već nekoliko godina u procesu reizgradnje tima, ali im fale iskusniji igrači superstar kalibra.

Izdanak koledža San Dijego bi se tako vratio kući jer rođen u Los Anđelesu. Od prošle godine, kada je završio kao treći u glasanju za MVP igrača sezone, odigrao je samo devet utakmica zbog povrede.

Da štošta ne štima u vezi sa tom situacijom videlo se i po izjavama njegovih saigrača, ali i u misteriji koja se stvarala oko povrede zgloba stvarala.

Igrači Sparsa su tokom marta održali sastanak sa Lenardom, posle čega je rečeno da ne računaju na njega i da se za plej-of pripremaju kao da se neće ni vraćati na parket.

Tako je i bilo, a San Antonio je bez njega ispao u prvoj rundi plej-ofa od Golden Stejt Voriorsa sa 4-0.

"Jezerašima" bi igrač profila Lenarda dobro došao iako na istoj poziciji imaju mladog Brendona Ingrama. Ingram počinje treću sezonu u zlatno-ljubičastom dresu, ali još uvek ne pokazuje puni potencijal koji je u njemu prepoznat pre drafta 2016. na kom je biran sa druge pozicije.

Ingram je prošle sezone imao 16.1 poen u proseku, dok je Lenard na tih devet utakmica imao 16.2 poena u proseku.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar