Звездино треће појачање - Стојиљковић стигао на Златибор!

Повремени српски репрезентативац на позајмици у српском шампиону! Стојиљковић и Мелег се прикључили Звезди на Златибору.  Нападач Браге на позајмици у Црвеној звезди Никола Стојиљковић прикључио се припремама тима на Златибору и он је треће појачање клуба на старту сезоне.

Фудбал 15.06.2018 | 19:30
Звездино треће појачање - Стојиљковић стигао на Златибор!
Стигао и Стојиљковић! Ево шта каже... Долазак нападача Браге на позајмицу у Црвену звезду добио и званичну потврду.

Стојиљковић би требало да помогне екипи Владана Милојевића у квалификацијама за Лигу шампиона. Рођен је 1992. године и у Звезди ће бити наредних годину дана.

Стојиљковић стиже као позајмљен играч Браге. Црвено-бели за позајмицу плаћају 200.000 евра, док је за његова годишња примања морати да издвоје око 352.000. Откупна клаузула за повременог репрезентативца Србије износи 1.500.000 евра.

Прикључио се на поподневном тренингу, а још један од новајлија Дејан Мелег је на Златибор стигао раније у току дана.

Обојица су прве тренинге радили самостално, а од суботе ће бити у пуном тренажном процесу са екипом.

Пре Мелега и Стојиљковића прво појачање новог шампиона Србије за наредну сезону је Душан Јованчић који је у Звезду дошао по одласку из Војводине.



Стојиљковић је стигао на једногодишњу позајмицу, а овог петка се придружио новим саиграчима на Златибору. На потписивање уговора мораће, ипак, да сачека до 1. јула пошто му дан раније и званично истиче позајмица турском Кајзерију, у којем је провео прошлу сезону.

"Одрадио сам први тренинг и срећан сам што сам дошао у Црвену звезду. Желим да се што пре уиграм са екипом пошто имамо јако тешке изазове у квалификацијама за Лигу шампиона. Срећан сам што сам дошао данас, што се нису одужили преговори. Концентрисан сам на рад, на тренинге, желимда се што боље уклопим у екипу", изјавио је нови нападач црвено-белих.

Уклапање не би требало да буде проблем, јер се познаје са многим фудбалерима, као и тренером Владаном Милојевићем под чијом командом је играо у Чукаричком.

"Са Славољубом (Срнић) и Жулетом (Филип Стојковић) сам играо у Чукаричком, познајемо се и дружимо се. 'Шиља' (Александар Пешић) је моја генерација, цео живот се знамо. Познајем и Вујадина (Савића), са (Дејаном) Мелегом сам био у Кајзерију... Познајем још много играча тако да не верујем да ћу имати проблема да се уклопим".

Свестан је Стојиљковић да се и од њега, као и од целе екипе, очекује много наредне сезоне.

"Пратио сам Звезду прошле године, имала је одличне резултате, екипа је веома лепо играла. Чека нас јако тешка сезона зато што навијачи очекују да се у најгорем случају понови претходна, а сви очекују и да екипа игра још боље. Надам се да ћемо то остварити".

Нови фудбалер црвено-белих истиче да се осећа спремно за искушења која следе.

"На паузи сам неких 15 дана, али одмарао сам можда пет дана, не више. Остатак времена сам се спремао јер сам знао шта ме чека, био сам у преговорима са Звездом тако да сам и индивидуално радио. Спреман сам, мислим да неће бити проблема што се тога тиче", подвукао је Стојиљковић.

Црвено-бели ће на Златибору остати до наредног четвртка, а потом у суботу путују у Аустрију, где ће играти и четири пријатељске утакмице.

Текући прелазни рок у ФК Црвена звезда:

ДОШЛИ: Душан Јованчић, Дејан Мелег, Никола Стојиљковић.

ОТИШЛИ: Мичел Доналд, Дамијен Ле Талек, Дамир Кахриман, Душан Анђелковић, Лука Илић, Лука Аџић, Урош Рачић и Абрахам Фримпонг.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар