Zvezdino treće pojačanje - Stojiljković stigao na Zlatibor!

Povremeni srpski reprezentativac na pozajmici u srpskom šampionu! Stojiljković i Meleg se priključili Zvezdi na Zlatiboru.  Napadač Brage na pozajmici u Crvenoj zvezdi Nikola Stojiljković priključio se pripremama tima na Zlatiboru i on je treće pojačanje kluba na startu sezone.

Fudbal 15.06.2018 | 19:30
Zvezdino treće pojačanje - Stojiljković stigao na Zlatibor!
Stigao i Stojiljković! Evo šta kaže... Dolazak napadača Brage na pozajmicu u Crvenu zvezdu dobio i zvaničnu potvrdu.

Stojiljković bi trebalo da pomogne ekipi Vladana Milojevića u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Rođen je 1992. godine i u Zvezdi će biti narednih godinu dana.

Stojiljković stiže kao pozajmljen igrač Brage. Crveno-beli za pozajmicu plaćaju 200.000 evra, dok je za njegova godišnja primanja morati da izdvoje oko 352.000. Otkupna klauzula za povremenog reprezentativca Srbije iznosi 1.500.000 evra.

Priključio se na popodnevnom treningu, a još jedan od novajlija Dejan Meleg je na Zlatibor stigao ranije u toku dana.

Obojica su prve treninge radili samostalno, a od subote će biti u punom trenažnom procesu sa ekipom.

Pre Melega i Stojiljkovića prvo pojačanje novog šampiona Srbije za narednu sezonu je Dušan Jovančić koji je u Zvezdu došao po odlasku iz Vojvodine.



Stojiljković je stigao na jednogodišnju pozajmicu, a ovog petka se pridružio novim saigračima na Zlatiboru. Na potpisivanje ugovora moraće, ipak, da sačeka do 1. jula pošto mu dan ranije i zvanično ističe pozajmica turskom Kajzeriju, u kojem je proveo prošlu sezonu.

"Odradio sam prvi trening i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Želim da se što pre uigram sa ekipom pošto imamo jako teške izazove u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Srećan sam što sam došao danas, što se nisu odužili pregovori. Koncentrisan sam na rad, na treninge, želimda se što bolje uklopim u ekipu", izjavio je novi napadač crveno-belih.

Uklapanje ne bi trebalo da bude problem, jer se poznaje sa mnogim fudbalerima, kao i trenerom Vladanom Milojevićem pod čijom komandom je igrao u Čukaričkom.

"Sa Slavoljubom (Srnić) i Žuletom (Filip Stojković) sam igrao u Čukaričkom, poznajemo se i družimo se. 'Šilja' (Aleksandar Pešić) je moja generacija, ceo život se znamo. Poznajem i Vujadina (Savića), sa (Dejanom) Melegom sam bio u Kajzeriju... Poznajem još mnogo igrača tako da ne verujem da ću imati problema da se uklopim".

Svestan je Stojiljković da se i od njega, kao i od cele ekipe, očekuje mnogo naredne sezone.

"Pratio sam Zvezdu prošle godine, imala je odlične rezultate, ekipa je veoma lepo igrala. Čeka nas jako teška sezona zato što navijači očekuju da se u najgorem slučaju ponovi prethodna, a svi očekuju i da ekipa igra još bolje. Nadam se da ćemo to ostvariti".

Novi fudbaler crveno-belih ističe da se oseća spremno za iskušenja koja slede.

"Na pauzi sam nekih 15 dana, ali odmarao sam možda pet dana, ne više. Ostatak vremena sam se spremao jer sam znao šta me čeka, bio sam u pregovorima sa Zvezdom tako da sam i individualno radio. Spreman sam, mislim da neće biti problema što se toga tiče", podvukao je Stojiljković.

Crveno-beli će na Zlatiboru ostati do narednog četvrtka, a potom u subotu putuju u Austriju, gde će igrati i četiri prijateljske utakmice.

Tekući prelazni rok u FK Crvena zvezda:

DOŠLI: Dušan Jovančić, Dejan Meleg, Nikola Stojiljković.

OTIŠLI: Mičel Donald, Damijen Le Talek, Damir Kahriman, Dušan Anđelković, Luka Ilić, Luka Adžić, Uroš Račić i Abraham Frimpong.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar