Некадашњи Месијев капитен је Партизанов Шпанац!

Барселонин ђак, кога је Ђукић упознао у Ваљадолиду, стиже у Партизан да појача одбрану.  Ђукићев нови штопер је Шпанац, Барсин ђак! Некадашњи фудбалер Каталонаца Марк Валијенте (31) на прагу Хумске.

Фудбал 15.06.2018 | 19:00
Некадашњи Месијев капитен је Партизанов Шпанац!
Марк Валијенте име је шпанског штопера који ће наредних дана појачати Партизан. Бивши фудбалер Барселоне долази у Хумску као жеља тренера "парног ваљка" Мирослава Ђукића.

Њих двојица добро се познају још из Шпаније, јер му је Ђукић две године био тренер у Ваљадолиду, клубу у којем је српски стручњак радио од 2011. до 2013, а Валијенте био играч од 2010. До 2015. године.

Коначан договор очекује се у току следеће недеље, када би црно-бели требало да буду завршени и преговори око трансфера десног бека Мартина Милеца из Марибора и везног играча Горана Закарића из сарајевског Жељезничара. 

Довођењем ове тројице Партизан би комплетирао прелазни рок када су у питању доласци, јер су пре њих уговор потписали Немања Николић из суботичког Спартака и Рикардо Гомеш, који је у Београд стигао из португалског Национала.

Валијенте је прошао комплетну школу каталонског гиганта и две сезоне (2006-2008) био је део првог тима Барсе, али у Примери није одиграо ниједан меч, док је деби уписао у Купу краља.

У млађим категоријама носио је чак и капитенску траку, односно био је предводник генерације (Сеск Фабрегас, Лионел Меси, Ђерар Пике) која ће касније владати шпанским и европским фудбалом. Из Барсе је прешао у Севиљу, а затим и у Ваљадолид, где се најдуже задржао у професионалној каријери.

Валијенте је две сезоне одиграо и за израелски Макабио Хаифа, а у Партизан долази као слободан играч из белгијског Еупена.

Био је члан млађих селекција Шпаније, а једном је наступао и за селекцију Каталоније.



Барселонин ђак, бивши омладински и млади репрезентативац Шпаније, а до скоро играч белгијског Еупена - Марк Валијенте (31), избор је тренера Партизана Мирослава Ђукића на позицији штопера и надомак је доласка у редове освајача Купа Србије, сазнаје портал Телеграф.рс.

Централни дефанзивац треба да стигне у Хумску по изричитој жељи шефа стручног штаба, који је са фудбалером успешно сарађивао у шпанском Ваљадолиду (клуб се пласирао из Сегунде у Примеру), па се отуда и родила идеја за новом сарадњом. 

Валијенте игра на позицији централног дефанзивца, по потреби без проблема одрађује задатке и као дефанзивни везни фудбалер, а боље се служи десном ногом. Одликују га и добар скок и солидна пас игра, која је вероватно својствена готово сваком ђаку из Барсине Ла Масије.

Ради се о момку, који је рођен у Гранољерсу, месту надомак Барселоне и све што о фудбалу зна је научио у редовима шампиона Шпаније у генерацији Месија, Фабрегаса, Пикеа и голмана Виктора Валдеса, а поменути Валијенте је био - капитен и лидер у свим селекцијама до првог тима. Ипак, у жестокој конкуренцији најбољих играча из целог света, Валијенте једноставно није могао да пронађе себе.

Био је члан Барсиног првог тима две године, уписао деби у Купу Шпаније и мечу са Бадалоном, када је у 46. минуту заменио Жулијана Белетија.

Али, поред таквих фудбалских звезда, које су браниле боје Барсе није добио већу прилику да се покаже и докаже. Отишао је у Севиљу Б у лето 2008. затим две године касније појачао и Ваљадолид где га је тренирао и Мирослав Ђукић. После пет сезона преселио се у Макаби из Хаифе за који је у две сезоне одиграо 50 утакмица и дао гол, а од прошлог лета носио је дрес белгијског Еупена и на 33 утакмице постигао гол.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар