Богдан: Нисам разумио, све док није дошао Дуле!

Богдан Богдановић, кошаркаш Сакраменто Кингса, подсетио се дана у Партизану гостујући на телевизији Прва.

Кошарка 17.06.2018 | 11:30
Богдан: Нисам разумио, све док није дошао Дуле!
Репрезентативац Србије одлучио се за Житко баскет као дечак, а све због тога што су професионални кошаркаши тренирали у 'Пиониру' и имао је шансу да их види уживо.

После тога уследио је одлазак у Партизан, али Богданобић није добијао много шансе у уводним годинама, по њему и заслужено.

"Био је тежак период, а и нисам разумео. Био сам несташан и не толико уредан момак. Можда нисам ни заслужио у то време", рекао је Богдановић за ТВ Прва.

Душко Вујошевић вратио се у Партизан 2012. године и Богдан је почео да пружа невероватне партије, тада је схватио.

"Када је дошао Дуле онда сам се и ја променио и схватио сам шта значи бити професионалац. Нисам разумео да то неко дружење у касне сате (не може)...", каже Богдан и наставља:

"Тад ми је деловало да то могу све да испратим, да будем рецимо будан до два ујутру и да онда одем ујутру на тренинг, а да се ништа не види".

Богдановић је у Партизану пружао феноменалне партије, а навијача Партизана, али и Црвене звезде, и даље памте његове партије из финала Суперлиге Србије када је постигао 123 поена на четири сусрета.

Потом је уследио одлазак у Фенербахче са којим је после три године постао шампион Европе, а сада Богдан пут крчи и у НБА лиги где наступа за Сакраменто.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар