Награде за најбоље ученике

Општина Угљевик гаји традицију додјеле награда најбољим ученицима у основним и средњим школама са ове подмајевичке општине. Поводом завршетка школске године, награђени су вуковци, ученици који су постигли најбоље резултате на републичким и регионалним такмичењима, као и ђаци генерације четвртог и трећег степена образовања.

Република Српска 15.06.2018 | 14:23
Награде за најбоље ученике
"Сваке године додијелимо награде основцима и средњошколцима јер наша потреба и жеља јесте да истичемо оне који су марљиво и вриједно радили и постигли најбоље резултате, а на овај начин стимулишемо рад", рекао је Василије Перић, начелник општине Угљевик, на пријему који је организован за најбоље ученике.

“Наша улога и наша обавеза је да у оваквим временима, често и суморним, наградимо оне који су утрошили доста времена и труда да би постигли овакве резултате. Тако ћемо наставити и убудуће. За ове намјене општина је издвојила око 5.000 КМ”, напоменуо је Перић.

Ученици генерације 4. и 3. степена добили су по 300 КМ стимуланса, уз остале пригодне награде. Једна од њих је Божана Лазић, ученица генерације Гимназије, која постиже значајне резултате и на пољу музике свирајући хармонику.

“С обзиром на то да се бавим и другим ваннаставним активностима, свирам неколико инструмената, примарно хармонику, потребно је, за овакав успјех, доста труда. Била сам ученик генерације и у основној школи, и тада ме је општина подржала, као и сада. И желим да им се захвалим на томе што су препознали мој труд, као и залагање свих осталих ученика који доприносе развоје општине својим успјесима”, напоменула је Божана.

“Значи ми доста. У основној школи нисам имао прилику да стекнем тако широко знање и образовање, док у средњој школи јесам, уз велику подршку професора и родитеља”, надовезује се Ђорђе Стевановић, ученик генерације СШ “Михајло Петровић Алас”.

“Што се тиче наше школе, немамо разлога за бригу. Дјеца су вриједна и талентована. У нашој школи у току је упис за први разред Средње школе. Желим да напоменем да уписујемо 6 одјељења”, нагласио је директор СШ “Михајло Петровић Алас”, Стево Беновић.

Није пропуштена прилика да се похвале и остали ученици који су постигли запажене резултате на такмичењима, као и екипа која је у малом фудбалу освојила ИИИ мјесто на Републичком такмичењу.

(БН) 



Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хвала ти Бозе

15.06.2018 12:28

Хвала ти Бозе да неко конацно послије силних старлета нарко дилера и полу фудбалера код нас неко погледа на паметне младе људе.Не могу вјеровати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

15.06.2018 12:35

Честитке свим вриједним ђацима, а и оним који то знају да подрже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

15.06.2018 15:02

Само учите,у Београд на факултет и преко гране бјежите и немој да се окрећете.

Name

Сипово

15.06.2018 18:40

Нас најбољим уценицима опстина дала 100км

ОДГОВОРИТЕ
Name

За похвалу

17.06.2018 05:25

Тако се то ради кад су на власти људи који мисле о нашој дјеци ,хвала господину Начелнику Перицу на помоћи

ОДГОВОРИТЕ