Nagrade za najbolje učenike

Opština Ugljevik gaji tradiciju dodjele nagrada najboljim učenicima u osnovnim i srednjim školama sa ove podmajevičke opštine. Povodom završetka školske godine, nagrađeni su vukovci, učenici koji su postigli najbolje rezultate na republičkim i regionalnim takmičenjima, kao i đaci generacije četvrtog i trećeg stepena obrazovanja.

Republika Srpska 15.06.2018 | 14:23
Nagrade za najbolje učenike
"Svake godine dodijelimo nagrade osnovcima i srednjoškolcima jer naša potreba i želja jeste da ističemo one koji su marljivo i vrijedno radili i postigli najbolje rezultate, a na ovaj način stimulišemo rad", rekao je Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik, na prijemu koji je organizovan za najbolje učenike.

“Naša uloga i naša obaveza je da u ovakvim vremenima, često i sumornim, nagradimo one koji su utrošili dosta vremena i truda da bi postigli ovakve rezultate. Tako ćemo nastaviti i ubuduće. Za ove namjene opština je izdvojila oko 5.000 KM”, napomenuo je Perić.

Učenici generacije 4. i 3. stepena dobili su po 300 KM stimulansa, uz ostale prigodne nagrade. Jedna od njih je Božana Lazić, učenica generacije Gimnazije, koja postiže značajne rezultate i na polju muzike svirajući harmoniku.

“S obzirom na to da se bavim i drugim vannastavnim aktivnostima, sviram nekoliko instrumenata, primarno harmoniku, potrebno je, za ovakav uspjeh, dosta truda. Bila sam učenik generacije i u osnovnoj školi, i tada me je opština podržala, kao i sada. I želim da im se zahvalim na tome što su prepoznali moj trud, kao i zalaganje svih ostalih učenika koji doprinose razvoje opštine svojim uspjesima”, napomenula je Božana.

“Znači mi dosta. U osnovnoj školi nisam imao priliku da steknem tako široko znanje i obrazovanje, dok u srednjoj školi jesam, uz veliku podršku profesora i roditelja”, nadovezuje se Đorđe Stevanović, učenik generacije SŠ “Mihajlo Petrović Alas”.

“Što se tiče naše škole, nemamo razloga za brigu. Djeca su vrijedna i talentovana. U našoj školi u toku je upis za prvi razred Srednje škole. Želim da napomenem da upisujemo 6 odjeljenja”, naglasio je direktor SŠ “Mihajlo Petrović Alas”, Stevo Benović.

Nije propuštena prilika da se pohvale i ostali učenici koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima, kao i ekipa koja je u malom fudbalu osvojila III mjesto na Republičkom takmičenju.

(BN) 



Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hvala ti Boze

15.06.2018 12:28

Hvala ti Boze da neko konacno poslije silnih starleta narko dilera i polu fudbalera kod nas neko pogleda na pametne mlade ljude.Ne mogu vjerovati.

ODGOVORITE
Name

Bravo

15.06.2018 12:35

Čestitke svim vrijednim đacima, a i onim koji to znaju da podrže!

ODGOVORITE
Name

Da

15.06.2018 15:02

Samo učite,u Beograd na fakultet i preko grane bježite i nemoj da se okrećete.

Name

Sipovo

15.06.2018 18:40

Nas najboljim ucenicima opstina dala 100km

ODGOVORITE
Name

Za pohvalu

17.06.2018 05:25

Tako se to radi kad su na vlasti ljudi koji misle o našoj djeci ,hvala gospodinu Načelniku Pericu na pomoći

ODGOVORITE