Путинове "мјере" за Рускиње

На изјаву предсједнице одбора Думе за породицу да Рускиње током свјетског првенства у фудбалу не ступају у сексуалне односе са странцима, реаговао и Кремљ.

Свијет 15.06.2018 | 13:06
Путинове "мјере" за Рускиње
Подсјетимо, Тамара Плетнова је изазвала праву буру реакција у Русији када је за један московски радио рекла да би такво понашање Рускиња створило много проблема, попут тога да се рађају дјеца у породици с једним родитељем или се дешава да дјецу одведу очеви.

"Чак и ако се десе бракови након таквих ситуација, девојке не умију из њих да се извуку. Онда, долазиће у моју комисију, плачу, одузето им је дијете и тако даље", казала је Плетнова и подсјетила шта се догодило након олимпијских игара одржаних у Москви 1980. "Порастао је број самохраних мајки и то драстично", истакла је она.

"Та дјеца су касније патила и патила. А још ако је у питању отац друге расе… Требало би да рађамо нашу дјецу. Нисам националиста, али ипак... Знам да и дјеца пате, а онда их очеви напусте и то је све. Остају овдје са мајком", изјавила је Плетнова за Радио "Говорит Москва".

Испоставило се да су те њене ријечи разљутиле многе па је о том био упитан и сам предсједник Русије Владимир Путин. ''Рускиње могу да одлучују о томе саме. То су најбоље жене на свијету'', гласио је одговор који је саопштио портпарол Кремља Дмитриј Песков.

(Индеx.хр) 

Коментари / 0

Оставите коментар