Putinove "mjere" za Ruskinje

Na izjavu predsjednice odbora Dume za porodicu da Ruskinje tokom svjetskog prvenstva u fudbalu ne stupaju u seksualne odnose sa strancima, reagovao i Kremlj.

Svijet 15.06.2018 | 13:06
Putinove "mjere" za Ruskinje
Podsjetimo, Tamara Pletnova je izazvala pravu buru reakcija u Rusiji kada je za jedan moskovski radio rekla da bi takvo ponašanje Ruskinja stvorilo mnogo problema, poput toga da se rađaju djeca u porodici s jednim roditeljem ili se dešava da djecu odvedu očevi.

"Čak i ako se dese brakovi nakon takvih situacija, devojke ne umiju iz njih da se izvuku. Onda, dolaziće u moju komisiju, plaču, oduzeto im je dijete i tako dalje", kazala je Pletnova i podsjetila šta se dogodilo nakon olimpijskih igara održanih u Moskvi 1980. "Porastao je broj samohranih majki i to drastično", istakla je ona.

"Ta djeca su kasnije patila i patila. A još ako je u pitanju otac druge rase… Trebalo bi da rađamo našu djecu. Nisam nacionalista, ali ipak... Znam da i djeca pate, a onda ih očevi napuste i to je sve. Ostaju ovdje sa majkom", izjavila je Pletnova za Radio "Govorit Moskva".

Ispostavilo se da su te njene riječi razljutile mnoge pa je o tom bio upitan i sam predsjednik Rusije Vladimir Putin. ''Ruskinje mogu da odlučuju o tome same. To su najbolje žene na svijetu'', glasio je odgovor koji je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

(Index.hr) 

Komentari / 0

Ostavite komentar