СП: Салах спреман, Роналдо напада уздрмане Шпанце!

Други дан Светског првенства у Русији доноси нам три утакмице, а противници су Египат-Уругвај, Мароко-Иран и Португал-Шпанија.  Данас на Мундијалу: Велики иберијски дерби! На Светском првенству у Русији се играју три утакмице. Највећу пажњу привлачи окршај Португала и Шпаније.

Фудбал 15.06.2018 | 09:30
СП: Салах спреман, Роналдо напада уздрмане Шпанце!
У петак, другог дана Мундијала у Русији, играју се три утакмице у групама А и Б.

Програм почиње у 14 часова, када ће се у Јекатеринбургу одиграти други меч турнира, између Египта и Уругваја. Овом утакмицом комплетираће се прво коло у Групи А. Главни судија је Холанђанин Бјерн Кујперс, док је четврти арбитар Милорад Мажић.

Русија је дан раније на отварању турнира савладала победила Саудијску Арабију 5:0.

Такмичење у Групи Б почињем дуелом Марока и Ирана. Та утакмица је заказана за 17 сати по средњеевропском времену и игра се у Санкт Петербургу. Правду ће у царској престоници Русије делити Ћунејт Чакир из Турске.

Дерби се игра у Сочију од 20 часова, где ће се састати ривали са Иберијског полуострва Португал и Шпанија. Судија је Италијан Ђанлука Роки.

Највећа недоумица за меч између Египта и Уругваја била је повреда Мохамеда Салаха, који је ишчашио раме у финалу Лиге шампиона. Према најновијим информацијама Салах ће бити спреман за овај меч, само је питање да ли ће селектор Египта ризиковати. 

Салах је једна од највећих звезда у Русији, с обзиром да иза себе има невероватну сезону у Ливерпулу и очекује се да Египат на његовим крилима буде у конкуренцији за пролаз у нокаут фазу. 

Уругвај ће се уздати у нападачки таленат, пошто 'навалу' предводе Единсон Кавани и Луис Суарес и сигурно да је екипа из Јужне Америке фаворит на овом мечу. Утакмица је на програму од 14 часова.

Три сата касније на програму је први дуел групе Б – састају се Мароко и Иран. На први поглед утакмица која необећава много и готово све очи биће упрте за меч од 20 часова. 

Ипак, обе селекције су изразито јаке и ко дође до три бода у овом сусрету може да се нада пролазу даље, пошто знамо да у редовима Шпаније не влада баш најбоља атмосфера. 

"Црвена фурија" сменила Ђулена Лопетегија само дан до почетка Мундијала и утакмицу са Португалом сигурно да не очекују у сјајном расположењу. 

Актуелни шампион Европе узда се у најбољег играча света Кристијана Роналда и због свега што се издешавало Португал се сматра фаворитом. Утакмицу између Португала и Шпаније није само дерби дана, већ је вероватно и дерби групне фазе. Меч је на програму од 20 часова.

ГРУПА А

Русија - Саудијска Арабија 5:0 (2:0)
/Газински 12, Черишев 43, 90+1, Дзјуба 71, Головин 90+4/

Египат - Уругвај (14.00)

ТАБЕЛА: Русија 3, Саудијска Арабија 0, Египат -, Уругвај -.

ГРУПА Б

Мароко - Иран (17.00)
Португал - Шпанија (20.00)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар