SP: Salah spreman, Ronaldo napada uzdrmane Špance!

Drugi dan Svetskog prvenstva u Rusiji donosi nam tri utakmice, a protivnici su Egipat-Urugvaj, Maroko-Iran i Portugal-Španija.  Danas na Mundijalu: Veliki iberijski derbi! Na Svetskom prvenstvu u Rusiji se igraju tri utakmice. Najveću pažnju privlači okršaj Portugala i Španije.

Fudbal 15.06.2018 | 09:30
SP: Salah spreman, Ronaldo napada uzdrmane Špance!
U petak, drugog dana Mundijala u Rusiji, igraju se tri utakmice u grupama A i B.

Program počinje u 14 časova, kada će se u Jekaterinburgu odigrati drugi meč turnira, između Egipta i Urugvaja. Ovom utakmicom kompletiraće se prvo kolo u Grupi A. Glavni sudija je Holanđanin Bjern Kujpers, dok je četvrti arbitar Milorad Mažić.

Rusija je dan ranije na otvaranju turnira savladala pobedila Saudijsku Arabiju 5:0.

Takmičenje u Grupi B počinjem duelom Maroka i Irana. Ta utakmica je zakazana za 17 sati po srednjeevropskom vremenu i igra se u Sankt Peterburgu. Pravdu će u carskoj prestonici Rusije deliti Ćunejt Čakir iz Turske.

Derbi se igra u Sočiju od 20 časova, gde će se sastati rivali sa Iberijskog poluostrva Portugal i Španija. Sudija je Italijan Đanluka Roki.

Najveća nedoumica za meč između Egipta i Urugvaja bila je povreda Mohameda Salaha, koji je iščašio rame u finalu Lige šampiona. Prema najnovijim informacijama Salah će biti spreman za ovaj meč, samo je pitanje da li će selektor Egipta rizikovati. 

Salah je jedna od najvećih zvezda u Rusiji, s obzirom da iza sebe ima neverovatnu sezonu u Liverpulu i očekuje se da Egipat na njegovim krilima bude u konkurenciji za prolaz u nokaut fazu. 

Urugvaj će se uzdati u napadački talenat, pošto 'navalu' predvode Edinson Kavani i Luis Suares i sigurno da je ekipa iz Južne Amerike favorit na ovom meču. Utakmica je na programu od 14 časova.

Tri sata kasnije na programu je prvi duel grupe B – sastaju se Maroko i Iran. Na prvi pogled utakmica koja neobećava mnogo i gotovo sve oči biće uprte za meč od 20 časova. 

Ipak, obe selekcije su izrazito jake i ko dođe do tri boda u ovom susretu može da se nada prolazu dalje, pošto znamo da u redovima Španije ne vlada baš najbolja atmosfera. 

"Crvena furija" smenila Đulena Lopetegija samo dan do početka Mundijala i utakmicu sa Portugalom sigurno da ne očekuju u sjajnom raspoloženju. 

Aktuelni šampion Evrope uzda se u najboljeg igrača sveta Kristijana Ronalda i zbog svega što se izdešavalo Portugal se smatra favoritom. Utakmicu između Portugala i Španije nije samo derbi dana, već je verovatno i derbi grupne faze. Meč je na programu od 20 časova.

GRUPA A

Rusija - Saudijska Arabija 5:0 (2:0)
/Gazinski 12, Čerišev 43, 90+1, Dzjuba 71, Golovin 90+4/

Egipat - Urugvaj (14.00)

TABELA: Rusija 3, Saudijska Arabija 0, Egipat -, Urugvaj -.

GRUPA B

Maroko - Iran (17.00)
Portugal - Španija (20.00)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar