Облачно, киша послијеподне

У Републици Српској данас ће бити облачно и свјеже уз слабу до умјерену кишу. На југу нестабилно уз пљускове са грмљавином, наводи ХМЗ Републике Српске.

Република Српска 15.06.2018 | 07:22
Облачно, киша послијеподне
Ујутру облачно уз слабу кишу, на југу претежно суво. Током дана остаје облачно и свјеже вријеме у већини предјела уз слабу до умјерену кишу.

На југу и југоистоку нестабилно уз пљускове са грмљавином, а понегдје ће бити и нешто јачих падавина. Вјетар слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни.

Минимална температура ваздуха од 9°Ц до 16°Ц, на југу до 20°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 17°Ц до 23°Ц, на југу до 27°Ц, у вишим предјелима од 13°Ц.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

У суботу(16.06): У првом дијелу дана облачно уз слабу кишу понегдје, на југу суво. Средином дана накратко суво уз сунчане периоде и мало топлије, али брзо ће доћи до развоја облака нестабилности који доносе честу кишу и пљускове са грмљавином током поподнева.

Поново ће бити услова за локалне непогоде уз јаче падавине понегдје и појаву града.

Минимална температура ваздуха од 10°Ц до 16°Ц, на југу до 19°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 20°Ц до 25°Ц, на југу Херцеговине до 29°Ц, у вишим пределима од 16°Ц.

У недјељу(17.06): Ујутро претежно суво и умјерено облачно, на сјеверу понегдје слаба киша. Током дана мало топлије али и нестабилно вијеме уз смјену сунчаних периода са честом кишом и пљусковима са грмљавином.

Крајем дана биће и јачих пљускова уз обилније падавине. Минимална температура ваздуха од 10°Ц до 16°Ц, на југу око 19°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 23°Ц до 28°Ц, на југу Херцеговине око 30°Ц, у вишим предјелима од 19°Ц.

У понедјељак(18.06): Облачно, мало сјвежије и нестабилно вријеме уз честу кишу и пљускове са грмљавином. Очекују се и нешто јаче падавине.

На југу промјенљиво уз вуше сунчаних периода и повремене пљускове са грмљавином. Минимална температура ваздуха од 12°Ц до 17°Ц, на југу око 20°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 20°Ц до 25°Ц, на југу Херцеговине до 30°Ц, у вишим предјелима од 16°Ц, наводи РХМЗ. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар