Барса извисила за Гризмана и прелази на план Б - Ериксена!

Каталонци сада у проблему како да доведу капитално појачање.

Фудбал 17.06.2018 | 00:00
Барса извисила за Гризмана и прелази на план Б - Ериксена!
После коначне одлуке Антоана Гризмана радује се црвено-бели део Мадрида, а тугује Каталонија. Барселона је остала без капиталног појачања које је уговорила још прошле јесени када им је Гризманобећао да ће доћи код њих ако активирају откупну клаузулу од 100.000.000 евра.

Да ли је код Француза превагнула љубав према Атлетику или 8.000.000 евра већа плата на годишњем нивоу који су му понудили, за Барсу је сада небитно. Мораће да се окрене алтернативним решењима, а план Б јеКристијан Ериксен.

Иако Данац није тип играча попут Француза, нити игра на истој позицији, Барса у њему види капитално појачање. То би значило да ће Кутињо играти у нападу уместо повученије што би се десило да је дошаоГризман.

Али жеље су једно, а реалност нешто друго... Барсин план Б је још теже остварива варијанта него план А.

Тотенхем нема никакву намеру да продаје Ериксена, а познато је колико је Данијел Леви тежак преговарач када се неко устреми не његове мете. Реал је у прошлости успевао да му отме Модрића иБејла, али Тотенхем је сада моћнији него тада. А не зна се ни да ли Ериксен жели тако жарко у Шпанију као поменута двојица који су штрајковали да би сломили Левијев отпор и издејствовали трансфере.

Према сазнањима каталонског Спорта, Еирксенова цена износи 225.000.000 евра што би значило да би срушио Нејмаров рекорд као најскупљег играча свих времена. Тешко да би Барса баш пристала на то...

Друга опција је био Мохамед Салах, али његов агент је већ поручио да од те птиче нема ништа и да Барса може да заборави на Египћанина.

Сада Каталонцима остаје да покушају разним притисцима преко медија и агената да утичу на Ериксеновупсиху и да играч буде тај који ће инсистирати на трансферу. Спурси су већ продужили уговор са Харијем Кејном, близу је и Деле Али, а одавно је нови уговор понуђен и Ериксену. Он за сада отеже са одговором и још није прихватио понуду актуелног клуба. То је трачак наде за Барсу да Данац ипак можда размишља о трансферу. А ако буде пожелео да оде, тешко да ће од Барселоне наћи атрактивнију средину...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар