Barsa izvisila za Grizmana i prelazi na plan B - Eriksena!

Katalonci sada u problemu kako da dovedu kapitalno pojačanje.

Fudbal 17.06.2018 | 00:00
Barsa izvisila za Grizmana i prelazi na plan B - Eriksena!
Posle konačne odluke Antoana Grizmana raduje se crveno-beli deo Madrida, a tuguje Katalonija. Barselona je ostala bez kapitalnog pojačanja koje je ugovorila još prošle jeseni kada im je Grizmanobećao da će doći kod njih ako aktiviraju otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra.

Da li je kod Francuza prevagnula ljubav prema Atletiku ili 8.000.000 evra veća plata na godišnjem nivou koji su mu ponudili, za Barsu je sada nebitno. Moraće da se okrene alternativnim rešenjima, a plan B jeKristijan Eriksen.

Iako Danac nije tip igrača poput Francuza, niti igra na istoj poziciji, Barsa u njemu vidi kapitalno pojačanje. To bi značilo da će Kutinjo igrati u napadu umesto povučenije što bi se desilo da je došaoGrizman.

Ali želje su jedno, a realnost nešto drugo... Barsin plan B je još teže ostvariva varijanta nego plan A.

Totenhem nema nikakvu nameru da prodaje Eriksena, a poznato je koliko je Danijel Levi težak pregovarač kada se neko ustremi ne njegove mete. Real je u prošlosti uspevao da mu otme Modrića iBejla, ali Totenhem je sada moćniji nego tada. A ne zna se ni da li Eriksen želi tako žarko u Španiju kao pomenuta dvojica koji su štrajkovali da bi slomili Levijev otpor i izdejstvovali transfere.

Prema saznanjima katalonskog Sporta, Eirksenova cena iznosi 225.000.000 evra što bi značilo da bi srušio Nejmarov rekord kao najskupljeg igrača svih vremena. Teško da bi Barsa baš pristala na to...

Druga opcija je bio Mohamed Salah, ali njegov agent je već poručio da od te ptiče nema ništa i da Barsa može da zaboravi na Egipćanina.

Sada Kataloncima ostaje da pokušaju raznim pritiscima preko medija i agenata da utiču na Eriksenovupsihu i da igrač bude taj koji će insistirati na transferu. Spursi su već produžili ugovor sa Harijem Kejnom, blizu je i Dele Ali, a odavno je novi ugovor ponuđen i Eriksenu. On za sada oteže sa odgovorom i još nije prihvatio ponudu aktuelnog kluba. To je tračak nade za Barsu da Danac ipak možda razmišlja o transferu. A ako bude poželeo da ode, teško da će od Barselone naći atraktivniju sredinu...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar