Мајсторица поново одлучује о прваку Грчке!

Олимпијакос убедљиво до 2:2 у финалној серији! ПАО био конкурентан само током треће деонице, али то није било довољно да се заустави изузетно расположени састав Јаниса Сфаропулоса.  У Грчкој "мајсторица" за титулу! Олимпијакос убедљив у четвртој утакмици финала. Блистали Меклин и Робертс, док је Милутинов био одличан у скоку.

Кошарка 14.06.2018 | 21:10
Мајсторица поново одлучује о прваку Грчке!
Олимпијакос - Панатинаикос 2:2!

Финале грчког плеј-офа почело је "брејком" Олимпијакоса, на који је одмах узвратио Панатинаикос, а потом су оба тима славила по једну победу на свом терену и питање новог шампиона решаваће се у "мајсторици", заказаној за недељу у 18.00 у дворани ОАКА.

Пирејци су одржали наду у коначан тријумф, тако што су у Дворани мира и пријатељства у четвртак надиграли "вечитог" ривала и испратили га кући са 16 поена вишка - 92:76 (28:19, 20:17, 23:28, 21:12).

Панатинаикос је био бољи само у првих пет-шест минута треће четвртине, када је двоцифрен заостатак свео на само 57:55, али је Олимпијакос предвођен расположеним центром Џамелом Меклином (20п, 5ск, 2ас) и плејмејкером Брајаном Робертсом (16п, 3ас, тројке 3/5) брзо отклонио претњу преокрета.

Двоцифрен учинак имали су још Василис Спанулис (13 поена), Јоргос Принтезис (12) и Јанис Стрелнијекс (11), а Никола Милутинов је за 16 минута забележио два поена (шут 1/4), уз чак осам скокова и једну блокаду.

Мајк Џејмс код "зелених" је био најбољи стрелац са 20 поена, међутим, половину од тога је постигао из слободних бацања, док је из игре шутирао веома лоше - 2/9 за два и 2/7 за три поена.

Одлука о шампиону Грчке у кошарци поново ће пасти у одлучујућој петој утакмици. Олимпијакос је у Пиреју доста лагано савладао Панатинаикос и тако изборио мајсторицу за шампионску титулу, која ће бити одиграна у недељу од 18 часова у ОАКА арени - 92:76 (28:19, 20:17, 23:28, 21:12).

Најзаслужнији за славље домаћег тима вечарас је био сјајни Џамел Меклин, који је за 20 минута проведених на терену убацио исто толико поена уз пет скокова и две асистенције.

Олимпијакос је двоцифрену залиху стекао још током прве четвртине. Панатинаикос је на висини задатка био само у трећем периоду, када је смањио минус на свега три поена, али је екипа из Пиреја поново додала гас у последњем кварталу и на крају стигла до прилично убедљивог славља.

Екипа Јаниса Сфаропулоса сада има благу психолошку предност, али ће у недељу све друго у ОАКА Арени бити на страни Панатинаикоса.

Двоцифрени у екипи Олимпијакоса вечерас били су још Брајан Роберс (16 поена), Спанулис (13), Принтезис (12) и Стрелнијекс (11).

Код Панатинаикоса је 20 поена убацио Макј Џејмс. Лоџески је убациоп 16, а Гист и Калатес по 12.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар