Majstorica ponovo odlučuje o prvaku Grčke!

Olimpijakos ubedljivo do 2:2 u finalnoj seriji! PAO bio konkurentan samo tokom treće deonice, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi izuzetno raspoloženi sastav Janisa Sfaropulosa.  U Grčkoj "majstorica" za titulu! Olimpijakos ubedljiv u četvrtoj utakmici finala. Blistali Meklin i Roberts, dok je Milutinov bio odličan u skoku.

Košarka 14.06.2018 | 21:10
Majstorica ponovo odlučuje o prvaku Grčke!
Olimpijakos - Panatinaikos 2:2!

Finale grčkog plej-ofa počelo je "brejkom" Olimpijakosa, na koji je odmah uzvratio Panatinaikos, a potom su oba tima slavila po jednu pobedu na svom terenu i pitanje novog šampiona rešavaće se u "majstorici", zakazanoj za nedelju u 18.00 u dvorani OAKA.

Pirejci su održali nadu u konačan trijumf, tako što su u Dvorani mira i prijateljstva u četvrtak nadigrali "večitog" rivala i ispratili ga kući sa 16 poena viška - 92:76 (28:19, 20:17, 23:28, 21:12).

Panatinaikos je bio bolji samo u prvih pet-šest minuta treće četvrtine, kada je dvocifren zaostatak sveo na samo 57:55, ali je Olimpijakos predvođen raspoloženim centrom Džamelom Meklinom (20p, 5sk, 2as) i plejmejkerom Brajanom Robertsom (16p, 3as, trojke 3/5) brzo otklonio pretnju preokreta.

Dvocifren učinak imali su još Vasilis Spanulis (13 poena), Jorgos Printezis (12) i Janis Strelnijeks (11), a Nikola Milutinov je za 16 minuta zabeležio dva poena (šut 1/4), uz čak osam skokova i jednu blokadu.

Majk Džejms kod "zelenih" je bio najbolji strelac sa 20 poena, međutim, polovinu od toga je postigao iz slobodnih bacanja, dok je iz igre šutirao veoma loše - 2/9 za dva i 2/7 za tri poena.

Odluka o šampionu Grčke u košarci ponovo će pasti u odlučujućoj petoj utakmici. Olimpijakos je u Pireju dosta lagano savladao Panatinaikos i tako izborio majstoricu za šampionsku titulu, koja će biti odigrana u nedelju od 18 časova u OAKA areni - 92:76 (28:19, 20:17, 23:28, 21:12).

Najzaslužniji za slavlje domaćeg tima večaras je bio sjajni Džamel Meklin, koji je za 20 minuta provedenih na terenu ubacio isto toliko poena uz pet skokova i dve asistencije.

Olimpijakos je dvocifrenu zalihu stekao još tokom prve četvrtine. Panatinaikos je na visini zadatka bio samo u trećem periodu, kada je smanjio minus na svega tri poena, ali je ekipa iz Pireja ponovo dodala gas u poslednjem kvartalu i na kraju stigla do prilično ubedljivog slavlja.

Ekipa Janisa Sfaropulosa sada ima blagu psihološku prednost, ali će u nedelju sve drugo u OAKA Areni biti na strani Panatinaikosa.

Dvocifreni u ekipi Olimpijakosa večeras bili su još Brajan Robers (16 poena), Spanulis (13), Printezis (12) i Strelnijeks (11).

Kod Panatinaikosa je 20 poena ubacio Makj Džejms. Lodžeski je ubaciop 16, a Gist i Kalates po 12.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar