Звијезда 09 има новог тренера: Наш циљ се зна!

Некадашњи тренер нишког Радничког нови кормилар премијерлигаша из Етно села Станишићи.

Фудбал 16.06.2018 | 14:15
Звијезда 09 има новог тренера: Наш циљ се зна!
Дебитант у Премијер лиги БиХ, екипа Звијезде 09 из Етно села Станишићи, премијерну сезону у бх. елити дочекаће са новим тренером.

Како је раније и најављено, Миодраг Пантелић, који је освајањем титуле у Првој лиги Републике Српске Звијезди 09 осигурао највећи успјех и историји, напустио је кормило по окончању сезоне, а на његово мјесто сјео је Милан Ђуричић, 56-годишњи стручњак који је до јануара радио у суперлигашу Србије, Радничком из Ниша.

Српски стручњак озваничио је данас почетак припрема семберског премијерлигаша, те најавио

"Као нови премијерлигаш, мислим да имамо јасне циљеве и задатке - да постанемо стабилан члан Премијер лиге БиХ. Мислим да имамо довољно квалитета и да смо се добро појачали како бисмо то остварили", рекао је нови стратег Звијезде 09.

Он је потврдио да ће током 60 тренинга покушати да што боље припреми екипу за искушења која је очекују у дебитантској сезони међу премијерлигашима.

"Одиграћемо и седам утакмица, тако да ћемо имати довољно времена да се припремимо. Да ли смо се довољно одморили? То је већ друго питање. Ипак, вјерујем да ћемо успјети да се припремимо за сезону која је врло значајна за нас", поручио је Ђуричић.

Као новајлија у лиги, Звијезда 09 имаће много посла како би показала и доказала да јој је мјесто у највишем рангу бх. такмичења.

"Играмо у озбиљној лиги, са квалитетним ривалима и тим смо који они сигурно неће потцијенити. Сви планирају да од 12 екипа буду двије или три оне за 'одстрел'. Нећемо дозволити да то будемо ми. На нама је да покажемо да смо тим који игра озбиљан фудбал и вјерујем да ћемо широм БиХ квалитетно репрезентовати Звијезду 09", оптимиста је некадашњи стратег Металца, Војводине, Инђије, Земуна, Мачве, београдског Хајдука, Пазове, који је једно вријеме провео и на кормилу У-16 репрезентације Србије.

Шампион Српске током кратке паузе претрпио је одређене промјене. Осим на клупи, било је и играчких долазака и одлазака.

Клуб је напустио Сергеј Дојчиновић, који је прешао у загребачки Динамо, док су с друге стране стигли Ибрахим Шкахић и Анел Хусић (оба из тузланске Слободе), те Мухамед Омановић из Градине. Немања Вејновић и Александар Војиновић дошли су из Рудар Приједора.

"Довели смо играче који имају одређено премијерлигашко искуство. Мислим да ће бити још играча који ће пристићи наредних дана. Настојали смо да на почетку имамо што више играча, како бисмо се могли добро припремити. Првенство почиње 21. јула, али свјесни смо да ће и током сезоне бити уигравња", закључио је Ђуричић.

ПРОЗИВКА

На прозивци су се појавили сљедећи играчи: Ермин Хесеинбашић, Милош Златковић, Никола Лакић, Стефан Трипковић, Милан Макарић, Лука Асентић, Дамјан Крајишник, Милун Аврамовић, Стефан Какић, Давид Николчић, Владан Мандић, Немања Пармаковић, Анел Хусић, Кристијан Тојчић, Мухамед Омановић, Ибрахим Шкахић, Селмир Махмутовић, Александар Војиновић, Немања Вејновић, Даниел Ћулум, Блашко Гузијан, Филип Ерић, Драгиша Станић, Миладин Филиповић, Душан Бабић, Миљан Говедарица.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар