СП: Руси већ виде себе у финалу - "хвала Путину"!

Русија је победила Саудијску Арабију с 5:0 на отварању 21. Светског првенства и та победа нам је заправо показала да смо ми и Руси исто баждарени. Несхватљива је еуфорија која је захватила домаће навијаче после победе над аутсајдером на Мундијалу. Заправо, схватљива је само нама, јер смо и ми склони и амплитудама од петиције за гашење репрезентације до "играћемо у финалу". Руку на срце, данас ни на "малиће" није лако убацити пет лопти у мрежу, свала част за "Зборнају команду", али еуфорија је већа од "еј, дали смо пет комада на отваранују Мундијала".

Фудбал 15.06.2018 | 15:45
СП: Руси већ виде себе у финалу - "хвала Путину"!
"Играћемо у финалу", "Александар Головин је нова звезда", "Черишев је руски цар", очас посла заборављени су порази од Бразила (0:3) и Француске (1:3).

Не тако давно, тачније у јулу 2016. године око милион грађана Русије потписало је петицију да се распусти фудбалска репрезентација. Захтев је прослеђен председнику руске Владе Дмитрију Медведеву, а његов кабинет је захтев проследио Министарству спорта. Једини циљ Руса био је да "буду поносни, а не осрамоћени" када гледају фудбал

Разлог за овакву реакцију био је учинак на Евру 2016. године, јер су “баћушке” морали кући после првог круга. Тада су их после ремија са Енглеском, до којег су стигли у последњим тренуцима меча, прво подбедили Словаци са 2:1, а потом су их Велшани испрашили са 3:0. Елиминацију су Руси заливали шампањцем, а слике из провода појавиле су се у медијима.

Али, то је прошлост. Русија сада има нову амбицију. Додуше, после слабих припремних мечева ни сам председник Владимир Путин није полагао много наде у руску репрезентацију. За њега су фаворити за тријумф Аргентина, Бразил, Немачка и Шпанија.

"Нажалост, наш тим у последње време није имао добре резултате. Али ми, навијачи и сви љубитељи фудбала у Русији, имамо наду да ће се наш тим добро показати, да ће играти модеран, занимљив и леп стил фудбала и да ће се борити до краја", рекао је тада Путин.

Један од навијача руске репрезентације после победе од 5:0 је викнуо: "Хвала Путину што нам је омогућио да се Светско првенство игра у Русији".

Русији једно велико браво за победу од 5:0 на отварању Шампионата. Који је крајњи домет "Команде" ипак ће се видети у мечевима са Египтом и Уругвајем.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар