SP: Rusi već vide sebe u finalu - "hvala Putinu"!

Rusija je pobedila Saudijsku Arabiju s 5:0 na otvaranju 21. Svetskog prvenstva i ta pobeda nam je zapravo pokazala da smo mi i Rusi isto baždareni. Neshvatljiva je euforija koja je zahvatila domaće navijače posle pobede nad autsajderom na Mundijalu. Zapravo, shvatljiva je samo nama, jer smo i mi skloni i amplitudama od peticije za gašenje reprezentacije do "igraćemo u finalu". Ruku na srce, danas ni na "maliće" nije lako ubaciti pet lopti u mrežu, svala čast za "Zbornaju komandu", ali euforija je veća od "ej, dali smo pet komada na otvaranuju Mundijala".

Fudbal 15.06.2018 | 15:45
SP: Rusi već vide sebe u finalu - "hvala Putinu"!
"Igraćemo u finalu", "Aleksandar Golovin je nova zvezda", "Čerišev je ruski car", očas posla zaboravljeni su porazi od Brazila (0:3) i Francuske (1:3).

Ne tako davno, tačnije u julu 2016. godine oko milion građana Rusije potpisalo je peticiju da se raspusti fudbalska reprezentacija. Zahtev je prosleđen predsedniku ruske Vlade Dmitriju Medvedevu, a njegov kabinet je zahtev prosledio Ministarstvu sporta. Jedini cilj Rusa bio je da "budu ponosni, a ne osramoćeni" kada gledaju fudbal

Razlog za ovakvu reakciju bio je učinak na Evru 2016. godine, jer su “baćuške” morali kući posle prvog kruga. Tada su ih posle remija sa Engleskom, do kojeg su stigli u poslednjim trenucima meča, prvo podbedili Slovaci sa 2:1, a potom su ih Velšani isprašili sa 3:0. Eliminaciju su Rusi zalivali šampanjcem, a slike iz provoda pojavile su se u medijima.

Ali, to je prošlost. Rusija sada ima novu ambiciju. Doduše, posle slabih pripremnih mečeva ni sam predsednik Vladimir Putin nije polagao mnogo nade u rusku reprezentaciju. Za njega su favoriti za trijumf Argentina, Brazil, Nemačka i Španija.

"Nažalost, naš tim u poslednje vreme nije imao dobre rezultate. Ali mi, navijači i svi ljubitelji fudbala u Rusiji, imamo nadu da će se naš tim dobro pokazati, da će igrati moderan, zanimljiv i lep stil fudbala i da će se boriti do kraja", rekao je tada Putin.

Jedan od navijača ruske reprezentacije posle pobede od 5:0 je viknuo: "Hvala Putinu što nam je omogućio da se Svetsko prvenstvo igra u Rusiji".

Rusiji jedno veliko bravo za pobedu od 5:0 na otvaranju Šampionata. Koji je krajnji domet "Komande" ipak će se videti u mečevima sa Egiptom i Urugvajem.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar