Преломио - остаје у Партизану!

Вања продужио уговор са Партизаном уз НБА клаузулу! Кошаркаш Партизана Вања Маринковић остаће у црно-белом дресу још две године, објавио је кошаркашки менаџер Миодраг Ражнатовић.  

Кошарка 14.06.2018 | 21:30
Преломио - остаје у Партизану!
Маринковић ће са Партизаном играти у Еврокупу пошто је раније у току дана клуб објавио информацију да је продужио сарадњу са другим по јачини европским такмичењем.

Маринковић је прошлог августа довођен у везу са Басконијом, од тога посла није било ништа.

Млади бек је у минулој сезони бележио просечно 12 поена у дресу црно-белих, а у клубу је већ пет година уназад као сениор иако тек има 21 годину.

Маринковић би Партизан пре истека уговора могао да напусти у случају понуде из НБА лиге.

Вања Маринковић (21 година, 198 цм) имао је по завршетку сезоне одрешене руке у избору нове средине и после петнаестак дана размишљања је одлучио да остане у Партизану.

Његов агент Мишко Ражнатовић саопштио је да је Маринковић потписао нови двогодишњи уговор, који му даје могућност да у случају адекватне понуде оде у НБА лигу.

Талентованог бека је са само 17 година "гурнуо у ватру" тадашњи Партизанов стратег Душко Вујошевић, а од сезоне 2014/15 је стандардни првотимац. То значи да, иако је и даље млад, има за собом пуне четири сезоне у сениорској кошарци и крајње је време да потенцијал почне да претаче у конкретан и константан допринос.

Овог пролећа се Маринковић пријавио, па одустао од НБА драфта, за који ће 2019. бити аутоматски квалификован, јер ће тада имати 22 године.

За навијаче Партизана је ово друга позитивна вест у размаку од неколико сати, с обзиром на то да је некадашњем шампиону одобрена специјална позивница за наступ у Еврокупу.

Незванично, црно-бели од играча којима су истекли уговори желе да задрже још Новицу Величковића, а сигурни за следећу сезону су Гагић, Си, Аранитовић и Пецарски.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар