Прича: Момци, ово вам је посљедња шанса!

Да ли ће освајањем Мундијала у Русији један од њих двојице, Роналдо или Меси, успети да учврсти ставове не малог броја стручњака и навијача који верују да и један и други могу да се мере са највећим играчима у историји ове игре?

Фудбал 14.06.2018 | 23:10
Прича: Момци, ово вам је посљедња шанса!
Мундијал у Русији може да се посматра из различитих углова, а један од занимљивијих биће како ће проћи двојица најдоминантнијих играча данашњице и њихове репрезентације. Наравно, Кристијано Роналдо и Лионел Меси. Постигли су на стотине голова у својим клубовима, наосвајали се домаћих и европских трофеја, али на репрезентативном плану, односно на највећем фудбалском такмичењу које постоји - ништа. Ништа за ништа. 

Португалцу су већ 33 године, Аргентинац ће ускоро напунити 32 и с правом се може рећи да им је ово можда и последња шанса да ураде нешто велико са својим селекцијама. Додуше, Роналдо је пре две године узео европску титулу у Француској - иако се рано повредио и практично није имао утицај на оно што ће се догађати у финалу против домаћина - док Лео нема озбиљнијег резултата с Гаучосима ни у Јужној Америци. 

Како било, обојици недостаје Златна богиња за којом ће вероватно последњи пут потрчати у Русији.   

Дакле, Роналдо и Меси немају трофеја са Мундијала (заједно тек једна медаља), а што се тиче досадашњег учинка - а обојица су учествовала на три Светска купа - нешто боље бројке има ас Барселоне и то захваљујући претходном турниру у Русији, када је водио Аргентинце до финала. Тамо им се испречила Немачка и Лео је морао да се задовољи признањем за најбољег играча шампионата, по многима - незаслужено. 

Поред лепог гола против Ирана за тријумф, Меси је два гола дао Нигерији и један Босни и Херцеговини. Међутим, у нокаут фази уследио је велики пад, па до финала није никоме затресао мрежу. На истом првенствуРоналдо и његови Португалци доживели су бродолом. Испали су у групи. Декласирала их је Немачка (0:4), онда 2:2 против Американаца и само тријумф над Ганом уз један гол ведете Реала. 

Четири године раније ЦР7 није био ни изблиза доминантан као данас. Тек је био прешао у Реал и спремао се да осваја свет. Португалци су опет били слаби, елиминација од Шпаније у осмини финала. Роналдо је гол дао само Северној Кореји у групи. Меси је, с друге стране, у Јужну Африку дошао као најбољи играч Европе - његова прва Златна лопта - а Барса је била на врхунцу са Пепом Гвардиолом. На клупи Гаучоса седео јеМарадона, дао му је одрешене руке, али узалуд. Иако је одиграо сваки минут на турниру није успео да се упише у стрелце. Гаучосе је сачекала Немачка у четвртфиналу у измасакрирала их - 4:0.  

На свом првом Мундијалу Лео Меси је имао 18 година. Само једном био је стартер, против Холандије, а страшан потенцијал наговестио је против Србије и Црне Горе и тријумфу Аргентине од 6:0. Ушао је у 75. минуту, а гол дао у 88. Аргентинце су поново на путу до трофеја зауставили Немци. Лео није играо.Роналдо је у Немачкој 2006. забележио најбољи пласман - четврто место. У прве четири утакмице само једном је био стартер. Дао је гол Ирану. У четвртфиналу, међутим, био је јунак, пошто је постигао победоносни гол у пенал серији против Енглеза. Касније су Португалце на путу до борбе за трофеј зауставили Французи.

Шта ви очекујете од двојице највећих звезда данашњице?

Да ли ће освајањем Мундијала у Русији један од њих двојице успети да учврсти ставове не малог броја стручњака и навијача који верују да и један и други могу да се мере са највећим играчима у историји ове игре?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар