Priča: Momci, ovo vam je posljednja šansa!

Da li će osvajanjem Mundijala u Rusiji jedan od njih dvojice, Ronaldo ili Mesi, uspeti da učvrsti stavove ne malog broja stručnjaka i navijača koji veruju da i jedan i drugi mogu da se mere sa najvećim igračima u istoriji ove igre?

Fudbal 14.06.2018 | 23:10
Priča: Momci, ovo vam je posljednja šansa!
Mundijal u Rusiji može da se posmatra iz različitih uglova, a jedan od zanimljivijih biće kako će proći dvojica najdominantnijih igrača današnjice i njihove reprezentacije. Naravno, Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Postigli su na stotine golova u svojim klubovima, naosvajali se domaćih i evropskih trofeja, ali na reprezentativnom planu, odnosno na najvećem fudbalskom takmičenju koje postoji - ništa. Ništa za ništa. 

Portugalcu su već 33 godine, Argentinac će uskoro napuniti 32 i s pravom se može reći da im je ovo možda i poslednja šansa da urade nešto veliko sa svojim selekcijama. Doduše, Ronaldo je pre dve godine uzeo evropsku titulu u Francuskoj - iako se rano povredio i praktično nije imao uticaj na ono što će se događati u finalu protiv domaćina - dok Leo nema ozbiljnijeg rezultata s Gaučosima ni u Južnoj Americi. 

Kako bilo, obojici nedostaje Zlatna boginja za kojom će verovatno poslednji put potrčati u Rusiji.   

Dakle, Ronaldo i Mesi nemaju trofeja sa Mundijala (zajedno tek jedna medalja), a što se tiče dosadašnjeg učinka - a obojica su učestvovala na tri Svetska kupa - nešto bolje brojke ima as Barselone i to zahvaljujući prethodnom turniru u Rusiji, kada je vodio Argentince do finala. Tamo im se isprečila Nemačka i Leo je morao da se zadovolji priznanjem za najboljeg igrača šampionata, po mnogima - nezasluženo. 

Pored lepog gola protiv Irana za trijumf, Mesi je dva gola dao Nigeriji i jedan Bosni i Hercegovini. Međutim, u nokaut fazi usledio je veliki pad, pa do finala nije nikome zatresao mrežu. Na istom prvenstvuRonaldo i njegovi Portugalci doživeli su brodolom. Ispali su u grupi. Deklasirala ih je Nemačka (0:4), onda 2:2 protiv Amerikanaca i samo trijumf nad Ganom uz jedan gol vedete Reala. 

Četiri godine ranije CR7 nije bio ni izbliza dominantan kao danas. Tek je bio prešao u Real i spremao se da osvaja svet. Portugalci su opet bili slabi, eliminacija od Španije u osmini finala. Ronaldo je gol dao samo Severnoj Koreji u grupi. Mesi je, s druge strane, u Južnu Afriku došao kao najbolji igrač Evrope - njegova prva Zlatna lopta - a Barsa je bila na vrhuncu sa Pepom Gvardiolom. Na klupi Gaučosa sedeo jeMaradona, dao mu je odrešene ruke, ali uzalud. Iako je odigrao svaki minut na turniru nije uspeo da se upiše u strelce. Gaučose je sačekala Nemačka u četvrtfinalu u izmasakrirala ih - 4:0.  

Na svom prvom Mundijalu Leo Mesi je imao 18 godina. Samo jednom bio je starter, protiv Holandije, a strašan potencijal nagovestio je protiv Srbije i Crne Gore i trijumfu Argentine od 6:0. Ušao je u 75. minutu, a gol dao u 88. Argentince su ponovo na putu do trofeja zaustavili Nemci. Leo nije igrao.Ronaldo je u Nemačkoj 2006. zabeležio najbolji plasman - četvrto mesto. U prve četiri utakmice samo jednom je bio starter. Dao je gol Iranu. U četvrtfinalu, međutim, bio je junak, pošto je postigao pobedonosni gol u penal seriji protiv Engleza. Kasnije su Portugalce na putu do borbe za trofej zaustavili Francuzi.

Šta vi očekujete od dvojice najvećih zvezda današnjice?

Da li će osvajanjem Mundijala u Rusiji jedan od njih dvojice uspeti da učvrsti stavove ne malog broja stručnjaka i navijača koji veruju da i jedan i drugi mogu da se mere sa najvećim igračima u istoriji ove igre?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar