Помпео: Ким је коначно схватио

Ким Џонг Ун је "схватио" да денуклеаризација Северне Кореје мора да буде "брза", изјавио је у Сеулу шеф америчке дипломатије Мајк Помпео.

Свијет 14.06.2018 | 07:40
Помпео: Ким је коначно схватио
Он је поновио оно што је његов шеф, амерички председник Доналд Трамп изјавио одмах након самита са лидером Северне Кореје у Сингапуру, да санкције Пјонгјангу не могу да буду укинуте пре краја тог процеса.

"САД остају и даље посвећене примени потпуне денуклераризације, која би требало да буде проверљива и неповратна", рекао је Помпео новинарима после састанка с колегама Јужне Кореје и Јапана.

У документу који су амерички председник Доналд Трамп и Ким потписали на историјском самиту одржаном у уторак, не помиње се формулација "проверљива и неповратна" денуклеаризација.

"Мислимо да је Ким Џонг Ун схватио да је ситуација хитна и да то све треба да буде брзо спроведено", додао је Помпео наводећи да санкције Пјонгјангу уведене због нуклеарних и балистичкх проба не могу да буду укинуте док се не заврши процес денуклеаризације.

Шефица јужнокорејске дипломатије Канг Кјунг Ва изјавила је са своје стране на истој конференцији за новинаре да је њена земља солидарна са САД пошто је Трамп на изненадјење свих најавио крај заједничких војних вежби.

"Савез измедју Јужне Кореје и САД никада није био јачи", рекла је јужнокорејска министарка.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Xx

14.06.2018 06:13

Јест вас превесло неста друго смијера да уради успособио нуклеарни програм никог се не бои и сад оце да му укину санкције

ОДГОВОРИТЕ
Name

чуј

14.06.2018 06:31

Кад Америчке дипломате изговоре ону: "коначно је схватио", то ми некако значи као глуп си али си коначно схватио да смо ми најпаметнији.

ОДГОВОРИТЕ