Pompeo: Kim je konačno shvatio

Kim Džong Un je "shvatio" da denuklearizacija Severne Koreje mora da bude "brza", izjavio je u Seulu šef američke diplomatije Majk Pompeo.

Svijet 14.06.2018 | 07:40
Pompeo: Kim je konačno shvatio
On je ponovio ono što je njegov šef, američki predsednik Donald Tramp izjavio odmah nakon samita sa liderom Severne Koreje u Singapuru, da sankcije Pjongjangu ne mogu da budu ukinute pre kraja tog procesa.

"SAD ostaju i dalje posvećene primeni potpune denuklerarizacije, koja bi trebalo da bude proverljiva i nepovratna", rekao je Pompeo novinarima posle sastanka s kolegama Južne Koreje i Japana.

U dokumentu koji su američki predsednik Donald Tramp i Kim potpisali na istorijskom samitu održanom u utorak, ne pominje se formulacija "proverljiva i nepovratna" denuklearizacija.

"Mislimo da je Kim Džong Un shvatio da je situacija hitna i da to sve treba da bude brzo sprovedeno", dodao je Pompeo navodeći da sankcije Pjongjangu uvedene zbog nuklearnih i balističkh proba ne mogu da budu ukinute dok se ne završi proces denuklearizacije.

Šefica južnokorejske diplomatije Kang Kjung Va izjavila je sa svoje strane na istoj konferenciji za novinare da je njena zemlja solidarna sa SAD pošto je Tramp na iznenadjenje svih najavio kraj zajedničkih vojnih vežbi.

"Savez izmedju Južne Koreje i SAD nikada nije bio jači", rekla je južnokorejska ministarka.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Xx

14.06.2018 06:13

Jest vas preveslo nesta drugo smijera da uradi usposobio nuklearni program nikog se ne boi i sad oce da mu ukinu sankcije

ODGOVORITE
Name

čuj

14.06.2018 06:31

Kad Američke diplomate izgovore onu: "konačno je shvatio", to mi nekako znači kao glup si ali si konačno shvatio da smo mi najpametniji.

ODGOVORITE