Како је "пукло" у Шпанији: Играчи нису хтјели овако!

Капитени и вође екипе разговарали су са председником савеза, апеловали да не "сече" у афекту, али. . .

Фудбал 14.06.2018 | 18:15
Како је "пукло" у Шпанији: Играчи нису хтјели овако!
Мимо сваког плана, праксе и спортске логике, дан уочи почетка Светског првенства из Краснодара је стигла потпуно изненађујућа вест.

Шпански селектор Ђулен Лопетеги добио је отказ у среду јер је вече раније изузетно наљутио председника савеза Луиса Рубијалеса.

Први човек шпанског фудбала боравио је на конгресу ФИФА у Москви, када је чуо да се Лопетеги договорио са председником Реала Флорентином Перезом и два дана пред Мундијал званично постао нови тренер "краљевског клуба".

Шпански лист "Марка" пише да је Рубијалес одмах отказао учешће на конгресу, сео у авион и хитно се вратио у базу шпанске репрезентације у Краснодару. "Реаговаћемо адекватно", изјавио је док је напуштао летелицу, а његов израз лица и без тих речи открио би да се Лопетегију спрема отказ.

"Разговор Рубијалеса, селектора и директора савеза Фернанда Јера у лобију хотела био је толико гласан да су га слушали сви који нису били у собама. А, таквих је било много", пишу шпански новинари.

Епилог бучне свађе већ је познат свима. Лопетеги је добио отказ, а Јеро је "ускочио" на његово место и у среду увече први пут водио тренинг екипе - 48 сати пред меч против Португала.

Рубијалес није могао да опрости Лопетегију то што му није рекао да се договорио са Реалом. "Недопустиво је да такву вест сазнајем пет или десет минута пре него што је објављена. Недопустиво!", изјавио је он у среду, објашњавајући своју одлуку новинарима.

И даље вруће главе, први човек савеза није могао да се смири, ни да опрости селектору, иако су фудбалери тражили да другачије реагује.

Капитени екипе, Серхио Рамос, Андрес Инијеста и Давид Силва, као и остали лидери, попут Ђерара Пикеа, Серхија Бускетса и Пепеа Рејне покушали су у уторак и среду да објасне председнику своју позицију, из угла играча.

"Њихова порука била је да није тренутак за исхитрене потезе због повређеног поноса. Играчи су рекли председнику да репрезентација није клуб, да су дошли у Русију на турнир који се одржава тек на четири године и да би овај Мундијал могао да буде последња шанса за многе да подигну 'Златну богињу'", открива "Марка".

Међутим, Рубијалес није хтео да устукне ни за корак, већ је истрајао у радикалној одлуци и сменио Лопетегија. Пред новинаре је изашао сам, сат и по касније него што је било предвиђено, и саопштио да чврсто стоји иза отказа селектору.

Играчи су рекли своје, али он их није послушао.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар