Kako je "puklo" u Španiji: Igrači nisu htjeli ovako!

Kapiteni i vođe ekipe razgovarali su sa predsednikom saveza, apelovali da ne "seče" u afektu, ali. . .

Fudbal 14.06.2018 | 18:15
Kako je "puklo" u Španiji: Igrači nisu htjeli ovako!
Mimo svakog plana, prakse i sportske logike, dan uoči početka Svetskog prvenstva iz Krasnodara je stigla potpuno iznenađujuća vest.

Španski selektor Đulen Lopetegi dobio je otkaz u sredu jer je veče ranije izuzetno naljutio predsednika saveza Luisa Rubijalesa.

Prvi čovek španskog fudbala boravio je na kongresu FIFA u Moskvi, kada je čuo da se Lopetegi dogovorio sa predsednikom Reala Florentinom Perezom i dva dana pred Mundijal zvanično postao novi trener "kraljevskog kluba".

Španski list "Marka" piše da je Rubijales odmah otkazao učešće na kongresu, seo u avion i hitno se vratio u bazu španske reprezentacije u Krasnodaru. "Reagovaćemo adekvatno", izjavio je dok je napuštao letelicu, a njegov izraz lica i bez tih reči otkrio bi da se Lopetegiju sprema otkaz.

"Razgovor Rubijalesa, selektora i direktora saveza Fernanda Jera u lobiju hotela bio je toliko glasan da su ga slušali svi koji nisu bili u sobama. A, takvih je bilo mnogo", pišu španski novinari.

Epilog bučne svađe već je poznat svima. Lopetegi je dobio otkaz, a Jero je "uskočio" na njegovo mesto i u sredu uveče prvi put vodio trening ekipe - 48 sati pred meč protiv Portugala.

Rubijales nije mogao da oprosti Lopetegiju to što mu nije rekao da se dogovorio sa Realom. "Nedopustivo je da takvu vest saznajem pet ili deset minuta pre nego što je objavljena. Nedopustivo!", izjavio je on u sredu, objašnjavajući svoju odluku novinarima.

I dalje vruće glave, prvi čovek saveza nije mogao da se smiri, ni da oprosti selektoru, iako su fudbaleri tražili da drugačije reaguje.

Kapiteni ekipe, Serhio Ramos, Andres Inijesta i David Silva, kao i ostali lideri, poput Đerara Pikea, Serhija Busketsa i Pepea Rejne pokušali su u utorak i sredu da objasne predsedniku svoju poziciju, iz ugla igrača.

"Njihova poruka bila je da nije trenutak za ishitrene poteze zbog povređenog ponosa. Igrači su rekli predsedniku da reprezentacija nije klub, da su došli u Rusiju na turnir koji se održava tek na četiri godine i da bi ovaj Mundijal mogao da bude poslednja šansa za mnoge da podignu 'Zlatnu boginju'", otkriva "Marka".

Međutim, Rubijales nije hteo da ustukne ni za korak, već je istrajao u radikalnoj odluci i smenio Lopetegija. Pred novinare je izašao sam, sat i po kasnije nego što je bilo predviđeno, i saopštio da čvrsto stoji iza otkaza selektoru.

Igrači su rekli svoje, ali on ih nije poslušao.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar