Алегри открива: Одбио сам Реал Мадрид!

Јер сам дао реч Ањелију! „Ту одлуку сам већ био донео, поштујем оно што сам рекао и нисам узимао у обзир друге опције“, каже стратег Старе даме.

Фудбал 16.06.2018 | 09:00
Алегри открива: Одбио сам Реал Мадрид!
Реал Мадрид је дуго тражио, преговарао са бројним кандидатима и на крају се договорио са Ђуленом Лопетегијем. Та одлука је направила право расуло националном тиму Шпаније, пошто су челници рамошњег савеза експресно сменили новопеченог тренера Краљевског клуба.

Стратег Јувентуса Масимилијано Алегри открио је медијима на Апенинима да је имао понуду Реал Мадрида, али да се одлучио да је одбије, пошто је већ дао реч председнику Старе даме Андреи Ањелију.

„Разговарао сам са једном са Флорентином Перезом и поручио му да из поштовања према председнику, коме сам дао реч, остајем у Јувентусу. Ту одлуку сам већ био донео, поштујем оно што сам рекао и нисам узимао у обзир друге опције. Морам да се захвалим председнику Реал Мадрида јер ми је понудио да пређем тамо“, рекао је Алегри.

Одлични стратег тако започиње своју пету сезону на клупи Јувентуса, са којим има четири везана „скудета“.

„Увек сам говорио да ће председник бити први који ће знати када будем желео да одем. Он ће морати да ми каже да ли жели да направи промену. Пројекат Јувентуса се обнавља сваке године и сваки пут је конкурентан, тако спада у један од најјачих тимова на свету. Мислим да можемо наставити да побољшавамо оно што смо почели пре четири године. Веома сам срећан што радим заједно са председнико, генералним диретором Маротом, спортским директором Паратићијем и потпредседником Недведом, како и свима који су у клубу. Јувентус је и даље амбициозан клуб, а Ањели још више“, додао јеАлегри.

Алегрија је, сем "Краљевског клуба", звао и лондонски Челси.

"Хајде да кажемо да је у том тренутку одлука да остајем у Јувентусу већ била донесена. Ја сам се само захвалио онима који су ме тражили. Увек сам говорио да ће председник бити први кога ћу обавестити о свом одласку, а он ће мени првом рећи ако буде желео да направи промену", јасан је Алегри.

Алегри је у "Стару даму" дошао 2014. године и освојио четири узастопна Скудета.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар