Alegri otkriva: Odbio sam Real Madrid!

Jer sam dao reč Anjeliju! „Tu odluku sam već bio doneo, poštujem ono što sam rekao i nisam uzimao u obzir druge opcije“, kaže strateg Stare dame.

Fudbal 16.06.2018 | 09:00
Alegri otkriva: Odbio sam Real Madrid!
Real Madrid je dugo tražio, pregovarao sa brojnim kandidatima i na kraju se dogovorio sa Đulenom Lopetegijem. Ta odluka je napravila pravo rasulo nacionalnom timu Španije, pošto su čelnici ramošnjeg saveza ekspresno smenili novopečenog trenera Kraljevskog kluba.

Strateg Juventusa Masimilijano Alegri otkrio je medijima na Apeninima da je imao ponudu Real Madrida, ali da se odlučio da je odbije, pošto je već dao reč predsedniku Stare dame Andrei Anjeliju.

„Razgovarao sam sa jednom sa Florentinom Perezom i poručio mu da iz poštovanja prema predsedniku, kome sam dao reč, ostajem u Juventusu. Tu odluku sam već bio doneo, poštujem ono što sam rekao i nisam uzimao u obzir druge opcije. Moram da se zahvalim predsedniku Real Madrida jer mi je ponudio da pređem tamo“, rekao je Alegri.

Odlični strateg tako započinje svoju petu sezonu na klupi Juventusa, sa kojim ima četiri vezana „skudeta“.

„Uvek sam govorio da će predsednik biti prvi koji će znati kada budem želeo da odem. On će morati da mi kaže da li želi da napravi promenu. Projekat Juventusa se obnavlja svake godine i svaki put je konkurentan, tako spada u jedan od najjačih timova na svetu. Mislim da možemo nastaviti da poboljšavamo ono što smo počeli pre četiri godine. Veoma sam srećan što radim zajedno sa predsedniko, generalnim diretorom Marotom, sportskim direktorom Paratićijem i potpredsednikom Nedvedom, kako i svima koji su u klubu. Juventus je i dalje ambiciozan klub, a Anjeli još više“, dodao jeAlegri.

Alegrija je, sem "Kraljevskog kluba", zvao i londonski Čelsi.

"Hajde da kažemo da je u tom trenutku odluka da ostajem u Juventusu već bila donesena. Ja sam se samo zahvalio onima koji su me tražili. Uvek sam govorio da će predsednik biti prvi koga ću obavestiti o svom odlasku, a on će meni prvom reći ako bude želeo da napravi promenu", jasan je Alegri.

Alegri je u "Staru damu" došao 2014. godine i osvojio četiri uzastopna Skudeta.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar