Пешић остаје у Барселони!

Српски стручњак извесно ће и следеће сезоне радити у "Блауграни".

Кошарка 14.06.2018 | 18:30
Пешић остаје у Барселони!
"Јасикевичијус можда дође у Барселону, али као мој трећи асистент", рекао је играчима Барселоне Светислав "Кари" Пешић у свлачионици, током полуфиналне серије плеј-офа против Басконије.

Шпански лист "ЕЛ Мундо Депортиво" објавио је тај детаљ са састанка екипе, уз објашњење да је председник клуба Ђосеп Марија Бартомеу главни заговорник идеје да стручњак који је Каталонцима донео титулу Евролиге остане у клубу и следеће сезоне.

Према информацијама "ТВ3", Пешићу је наводно одмах био и понуђен уговор за следећу сезону, након што је руководство било задовољно његовим радом у полусезони у којој је унео у клупску витрину трофеј Купа краља, стабилизовао тим у Евролиги и стигао до драматичног полуфинала плеј-офа против Басконије.

Специјализовани портали у среду пишу да ће Пешић извесно остати у Барселони и то највероватније у улози шефа стручног штаба!

Додуше, у овом тренутку и даље постоји шанса да некадашњи освајач европске и светске титуле са репрезентацијом СР Југославије остане у клубу и као функционер, можда у саветодавној улози, али се ипак чини да је ближи тренерској клупи.

Наравно, под условом да у наредних неколико дана потврдно одговори на Барсину понуду.

Барселонину екипу овог лета очекују промене, а плејмејкер Жалгириса Кевин Пангос већ је "виђен" као нови играч Каталонаца.

Пешићев и Јасикевичијусов однос заиста није добар. Литванац криви српског тренера да је био највећи кривац за његов одлазак из клуба 2003. године. Пешић је то демантовао, а "Шарас" је наводно и у овогодишњим преговорима са Барселоном истакао да ће доћи само под условом да не мора да сарађује са "Каријем".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар