"Роџер ми се није захвалио, а да ја нисам побиједио Рафу..."

Бивши шведски тенисер Робин Содерлинг рекао је да му се Роџер Федерер још није захвалио јер је 2009. године избацио Рафаела Надала са Ролан Гароса.

Тенис 21.06.2018 | 20:30
"Роџер ми се није захвалио, а да ја нисам побиједио Рафу..."
Содерлинг је тада победио Надала у осмини финала РГ и тиме му нанео један од укупно два пораза која је Шпанац забележио на том турниру, до дан данас.

Федерер је те године освојио, први и једини пут, Отворено првенство Француске, а Содерлинг каже да му се још није захвалио на избацивању Надала.

"Није ми се захвалио, још увек чекам. Мислим, када је видео да сам доио Рафу, сигурно је да је био срећан. Али да ли би га он победио и у финалу, ко зна? Мислим да је то променило све, и да Роџер није тада освојио Ролан Гарос, да би и даље на њему играо", рекао јеСодерлинг.
Јасно је било да Робин свакако не замера Швајцарцу што му се није лично захвалио, а додаје да је то што Федерер сада пажљиво бира које ће турнире да игра веома добро за његову каријеру.

"Он сада бира да не игра на шљаци, а ја мислим да је то добра одлука јер он жели да игра што дуже. Мислим да је то добар избор, али да никада није освојио титулу на РГ, мисим да би га и даље играо", изјавио је Содерлинг.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар