"Rodžer mi se nije zahvalio, a da ja nisam pobijedio Rafu..."

Bivši švedski teniser Robin Soderling rekao je da mu se Rodžer Federer još nije zahvalio jer je 2009. godine izbacio Rafaela Nadala sa Rolan Garosa.

Tenis 21.06.2018 | 20:30
"Rodžer mi se nije zahvalio, a da ja nisam pobijedio Rafu..."
Soderling je tada pobedio Nadala u osmini finala RG i time mu naneo jedan od ukupno dva poraza koja je Španac zabeležio na tom turniru, do dan danas.

Federer je te godine osvojio, prvi i jedini put, Otvoreno prvenstvo Francuske, a Soderling kaže da mu se još nije zahvalio na izbacivanju Nadala.

"Nije mi se zahvalio, još uvek čekam. Mislim, kada je video da sam doio Rafu, sigurno je da je bio srećan. Ali da li bi ga on pobedio i u finalu, ko zna? Mislim da je to promenilo sve, i da Rodžer nije tada osvojio Rolan Garos, da bi i dalje na njemu igrao", rekao jeSoderling.
Jasno je bilo da Robin svakako ne zamera Švajcarcu što mu se nije lično zahvalio, a dodaje da je to što Federer sada pažljivo bira koje će turnire da igra veoma dobro za njegovu karijeru.

"On sada bira da ne igra na šljaci, a ja mislim da je to dobra odluka jer on želi da igra što duže. Mislim da je to dobar izbor, ali da nikada nije osvojio titulu na RG, misim da bi ga i dalje igrao", izjavio je Soderling.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar