Моменат да Митровић ''експлодира'', као некад Саво!

Зоран Филиповић, скаут Фудбалског савеза Србије, верује да Александар Митровић може да експлодира на Светском првенству, као некад Саво Милошевић.

Фудбал 14.06.2018 | 12:45
Моменат да Митровић ''експлодира'', као некад Саво!
Филиповић је некадашњи голгетер Црвене звезде, а као тренер радио је по целом свету, а био је и помоћник селекторима Југославије, Србије и Црне Горе, док је Црну Гору водио и самостално.

Филиповић мисли да је за репрезентацију јако битно када је нападач у доброј форми, а верује да је то случај са српским центарфором Александром Митровићем.

"Јесте, на срећу Митровић је ушао у такмичарску форму, оно што му је фалило чак и у квалификацијама. Дао је важне голове, битно је да је физички спреман и са тиме ће дати и више него раније. Мислим да је моменат да он 'експлодира' на овом великом такмичењу, као што је некада Саво Милошевић", рекао је Филиповић.

Он наводи да се Митровић јесте истрошио играјући у Чемпионшипу, али да људи у савезу то знају и да ће он, према посебном плану и програму, бити потпуно свеж за утакмице у Русији.

"Стручни штаб је одредио неко дозирање, обратили су пажњу на физичку спрему, што је основ свега. Има посебан третман, биће у потпуности спреман и неуморан на Светском првенству".

Што се тиче првог меча репрезентативаца, против Костарике, бивши фудбалер Звезде, Брижа, Бенфике и Боависте наводи да је та селекција веома хомогена, али да имамо добре шансе.

"Имају искусне играче, не нужно звезде, али то је једна хомогена екипа која зна шта ради са лоптом, и без лопте. Имају својих мана и врлина, као и свака екипа. Треба бити оптимиста и бити свестан да само са максимумом можемо доћи до победе. Противник се већ анализира, како би се знало како да се игра против тог система", закључио је Филиповић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар