Кокир опет са сениорима Партизана: Имам сан...

Левокрилни омладинац Партизана Јован Кокир поново је на припремама са првим тимом Партизана. Нада се да ће и он добити шансу као Светозар Марковић, Страхиња Јовановић, Армин Ђерлек. . . Стигао Сума.

Фудбал 15.06.2018 | 17:00
Кокир опет са сениорима Партизана: Имам сан...
Прошле године на Златибору гомила дечака на припремама А тима Партизана. Светозар Марковић, Армин Ђерлек, Страхиња Јовановић, Лазар Вујанић и Јован Кокир.

Неколицина је од тада добила шансу у првом тиму, поједини, попут Ђерлека, Луке Цуцина и Марковића постали, малтене, стандардни првотимци.

Кокир није био са првим тимом зимус, али да се у њега полажу велике наде показује и то што је поново добио позив Мирослава Ђукића да се прикључи сениорима на припремама за наступајућу сезону. Планирано је и да иде на припреме у словеначки Птуј. Уз њега ту су и Златан Шеховић, Страхиња Бошњак, поменути Ђерлек, Марковић, Јовановић, Влалукин, Цуцин...

Био је са екипом Партизана на Купу пријатељства, где су црно-бели стигли до финала, али им је недостајала срећа. Трофеј је однело Сарајево после бољег извођења пенала.

"Увек је сјајан осећај бити део првог тима и мало је рећи да сам почаствован. Додуше, ово је други пут да сам на припремама, с тим што сам се момцима прикључивао и током сезоне, тако да ми је јасан и начин рада, жеље тренера...Први пут сам са првим тимом био прошле године на Златибору, када је све било ново за мене, а сада се надам да ћу се наметнути тренеру", каже Кокир за сајт Партизана.

Као и већина дечака која почне да се бави фудбалом, тако и плавокоси Кокир има свој сан:

"Дечачки сан ми је да заиграм за први тим Партизана, као и мојој читавој породици, јер смо сви навијачи овог клуба. Волео бих да Партизан добије још квалитетних момака из моје генерације или близу, попут Златана Шеховића који је одиграо сјајно за Телеоптик, потом Влалукин, Страхиња Павловић…".

Каже да не осећа притисак, тачније да је на њега навикао.

"Не осећам неки специјалан притисак, јер кад си у Партизану притисак је сваки дан. Увек мора да се добро ради и побеђује, а ја сам прошао целу омладинску школу и на то сам једноставно навикао, спреман сам. Света и Ђеки (Светозар Марковић и Армин Ђерлек) су моји много добри другови и самим тим ми помажу у саветима. Њихов најдрагоценији савет је да само играм слободно и онако како знам и да ће онда бити све како треба", каже Кокир.

О сарадњи са Мирославом Ђукићем...

"Ђукић је врхунски стручњак са много тренерског и играчког искуства. Мислим да је његова филозофија игре одлична за Партизан, што се показало пласманом у Европу и освајањем Купа. Остаје жал за титулом, али надокнадићемо све. Он воли младе играче и од њега можемо много да научимо. А што се тиче атмосфере, да ли треба помињати Сашу Илића, живу легенду! Много ми је драго што је продужио уговор и остао са нама. Сви момци су сјајни и увек се труде да нам помогну почевши од Вулета (Мирослав Вулићевић), па до Тошкета и Остоје (Зоран Тошић, Бојан Остојић). Њихова подршка пуно значи и хвала им на томе", рекао је Кокир, који је у протеклој сезони у омладинској лиги дао 15 голова и имао много асистенција.

СТИГАО НАЈСКУПЉИ!

Сејдуба Сума се коначно придружио екипи. Каснио је на прозивку, ни Мирослав Ђукић није знао зашто...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар