Kokir opet sa seniorima Partizana: Imam san...

Levokrilni omladinac Partizana Jovan Kokir ponovo je na pripremama sa prvim timom Partizana. Nada se da će i on dobiti šansu kao Svetozar Marković, Strahinja Jovanović, Armin Đerlek. . . Stigao Suma.

Fudbal 15.06.2018 | 17:00
Kokir opet sa seniorima Partizana: Imam san...
Prošle godine na Zlatiboru gomila dečaka na pripremama A tima Partizana. Svetozar Marković, Armin Đerlek, Strahinja Jovanović, Lazar Vujanić i Jovan Kokir.

Nekolicina je od tada dobila šansu u prvom timu, pojedini, poput Đerleka, Luke Cucina i Markovića postali, maltene, standardni prvotimci.

Kokir nije bio sa prvim timom zimus, ali da se u njega polažu velike nade pokazuje i to što je ponovo dobio poziv Miroslava Đukića da se priključi seniorima na pripremama za nastupajuću sezonu. Planirano je i da ide na pripreme u slovenački Ptuj. Uz njega tu su i Zlatan Šehović, Strahinja Bošnjak, pomenuti Đerlek, Marković, Jovanović, Vlalukin, Cucin...

Bio je sa ekipom Partizana na Kupu prijateljstva, gde su crno-beli stigli do finala, ali im je nedostajala sreća. Trofej je odnelo Sarajevo posle boljeg izvođenja penala.

"Uvek je sjajan osećaj biti deo prvog tima i malo je reći da sam počastvovan. Doduše, ovo je drugi put da sam na pripremama, s tim što sam se momcima priključivao i tokom sezone, tako da mi je jasan i način rada, želje trenera...Prvi put sam sa prvim timom bio prošle godine na Zlatiboru, kada je sve bilo novo za mene, a sada se nadam da ću se nametnuti treneru", kaže Kokir za sajt Partizana.

Kao i većina dečaka koja počne da se bavi fudbalom, tako i plavokosi Kokir ima svoj san:

"Dečački san mi je da zaigram za prvi tim Partizana, kao i mojoj čitavoj porodici, jer smo svi navijači ovog kluba. Voleo bih da Partizan dobije još kvalitetnih momaka iz moje generacije ili blizu, poput Zlatana Šehovića koji je odigrao sjajno za Teleoptik, potom Vlalukin, Strahinja Pavlović…".

Kaže da ne oseća pritisak, tačnije da je na njega navikao.

"Ne osećam neki specijalan pritisak, jer kad si u Partizanu pritisak je svaki dan. Uvek mora da se dobro radi i pobeđuje, a ja sam prošao celu omladinsku školu i na to sam jednostavno navikao, spreman sam. Sveta i Đeki (Svetozar Marković i Armin Đerlek) su moji mnogo dobri drugovi i samim tim mi pomažu u savetima. Njihov najdragoceniji savet je da samo igram slobodno i onako kako znam i da će onda biti sve kako treba", kaže Kokir.

O saradnji sa Miroslavom Đukićem...

"Đukić je vrhunski stručnjak sa mnogo trenerskog i igračkog iskustva. Mislim da je njegova filozofija igre odlična za Partizan, što se pokazalo plasmanom u Evropu i osvajanjem Kupa. Ostaje žal za titulom, ali nadoknadićemo sve. On voli mlade igrače i od njega možemo mnogo da naučimo. A što se tiče atmosfere, da li treba pominjati Sašu Ilića, živu legendu! Mnogo mi je drago što je produžio ugovor i ostao sa nama. Svi momci su sjajni i uvek se trude da nam pomognu počevši od Vuleta (Miroslav Vulićević), pa do Tošketa i Ostoje (Zoran Tošić, Bojan Ostojić). Njihova podrška puno znači i hvala im na tome", rekao je Kokir, koji je u protekloj sezoni u omladinskoj ligi dao 15 golova i imao mnogo asistencija.

STIGAO NAJSKUPLJI!

Sejduba Suma se konačno pridružio ekipi. Kasnio je na prozivku, ni Miroslav Đukić nije znao zašto...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar