Причало се да ће у Партизан, а појачао Монпеље!

Петар Шкулетић из Турске се сели у Француску.

Фудбал 15.06.2018 | 21:15
Причало се да ће у Партизан, а појачао Монпеље!
Бивши репрезентативац Србије Петар Шкулетић напустио је Генчлебирлиги и потписао двогодишњи уговор са француским прволигашем Монпељеом.

"Испред мене је велики изазов, поносан сам што сам у Монпељеу. Даћу све од себе на терену и надам се да ћу допринети успесима клуба", рекао је Шкулетић током званичне промоције у новом клубу, након што је "задужио" дрес са бројем 32.

Шкулетић је у јуну 2017. договорио двогодишњу сарадњу са Генчлебирлигијем, али је на крају прве сезоне, пошто је клуб испао из најјаче турске лиге, постигао договор са челницима да потражи нову средину.

Спекулисало се да би могао да се врати у Партизан, али је ипак одлучио да се пресели у Француску, будући да је добио одличну понуду.

Шкулетић је поникао у Партизану, затим је играо за Ласк у Аустрији, Зету, Војводину, нишки Раднички, па опет за београдске црно-беле 2014. године и захваљујући одличним играма обезбедио је трансфер у московску Локомотиву за четири милиона евра, пре Генчлербирлигија.

За турски тим је у сезони на измаку одиграо 22 меча и постигао осам голова.

Дрес репрезентације Србије носио је шест пута и постигао је један гол.

Контакт је успостављен, обострана жеља је постојала, али пред понудом из једне од Лига петице Партизан није могао ништа, па ни из другог покушаја није успео да врати Петра Шкулетића. Некадашњи нападач црно-белих нови је члан Монпељеа, пошто је са француским прволигашем уговор и постао прво појачање за нову срезону.

Шкулетић у Монпеље стиже као слободан играч, јер је испадањем Генчлербирлигија у Другу лигу добио дозволу турског клуба да промени средину. Помињало се да би опет могао у Хумску, имао је позиве из земаља из окружења и Средње Европе, међутим, понуда Француза је била финансијски најбоља. Зато и не чуди што се обрео у средини која је погодна за фудбалере са подручја Балкана, јер су раније дрес овог клуба носили Ненад Стојковић, Ненад Џодић, Емир Спахић, Аљоша Асановић....

У каријери је играо за Телеоптик, ЛАСК, Зету, Војводину, нишки Раднички, Партизан, московску Локомотиву и Генчлербирлиги.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар