Pričalo se da će u Partizan, a pojačao Monpelje!

Petar Škuletić iz Turske se seli u Francusku.

Fudbal 15.06.2018 | 21:15
Pričalo se da će u Partizan, a pojačao Monpelje!
Bivši reprezentativac Srbije Petar Škuletić napustio je Genčlebirligi i potpisao dvogodišnji ugovor sa francuskim prvoligašem Monpeljeom.

"Ispred mene je veliki izazov, ponosan sam što sam u Monpeljeu. Daću sve od sebe na terenu i nadam se da ću doprineti uspesima kluba", rekao je Škuletić tokom zvanične promocije u novom klubu, nakon što je "zadužio" dres sa brojem 32.

Škuletić je u junu 2017. dogovorio dvogodišnju saradnju sa Genčlebirligijem, ali je na kraju prve sezone, pošto je klub ispao iz najjače turske lige, postigao dogovor sa čelnicima da potraži novu sredinu.

Spekulisalo se da bi mogao da se vrati u Partizan, ali je ipak odlučio da se preseli u Francusku, budući da je dobio odličnu ponudu.

Škuletić je ponikao u Partizanu, zatim je igrao za Lask u Austriji, Zetu, Vojvodinu, niški Radnički, pa opet za beogradske crno-bele 2014. godine i zahvaljujući odličnim igrama obezbedio je transfer u moskovsku Lokomotivu za četiri miliona evra, pre Genčlerbirligija.

Za turski tim je u sezoni na izmaku odigrao 22 meča i postigao osam golova.

Dres reprezentacije Srbije nosio je šest puta i postigao je jedan gol.

Kontakt je uspostavljen, obostrana želja je postojala, ali pred ponudom iz jedne od Liga petice Partizan nije mogao ništa, pa ni iz drugog pokušaja nije uspeo da vrati Petra Škuletića. Nekadašnji napadač crno-belih novi je član Monpeljea, pošto je sa francuskim prvoligašem ugovor i postao prvo pojačanje za novu srezonu.

Škuletić u Monpelje stiže kao slobodan igrač, jer je ispadanjem Genčlerbirligija u Drugu ligu dobio dozvolu turskog kluba da promeni sredinu. Pominjalo se da bi opet mogao u Humsku, imao je pozive iz zemalja iz okruženja i Srednje Evrope, međutim, ponuda Francuza je bila finansijski najbolja. Zato i ne čudi što se obreo u sredini koja je pogodna za fudbalere sa područja Balkana, jer su ranije dres ovog kluba nosili Nenad Stojković, Nenad Džodić, Emir Spahić, Aljoša Asanović....

U karijeri je igrao za Teleoptik, LASK, Zetu, Vojvodinu, niški Radnički, Partizan, moskovsku Lokomotivu i Genčlerbirligi.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar