Шоштар и Јеленић очи у очи!

Председник Ватерполо клуба Партизан Александар Шоштар и председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић суочили се пред телевизијским камерама.

Остали спортови 14.06.2018 | 09:15
Шоштар и Јеленић очи у очи!
Да ли је Ватерполо савез Србије забио "нож у леђа" свом најистакнутијем члану - Ватерполо клубу Партизан? Да ли председник ВСС Виктор Јеленић заиста "мрзи и презире" Партизан, како му је спочитао један од најтрофејнијих клубова у региону?

Након што је председник Партизана Александар Шоштар добио телефонски позив од Јеленића, који га је пре неки дан обавестио да је Општина Вождовац дала националном савезу бесплатне термине на базену Бањица, а Шоштар се тиме изненадио, њих двојица се нису чули и видели. До данас.

Шоштар је у неколико наврата, тврди, позвао Јеленића у међувремену, али је председник ВСС био недоступан.

Партизан је изненађен гестом првог човека српског ватерпола и уопште националном кућом овог спорта јер се ставила на једну страну у спору који тек треба да добије судски епилог.

У среду ујутро, сусрет Шоштара и Јеленића, прослављених ватерполиста, у студију ТВ Прва. Дан након што је Шоштар упутио низ оштрих речи на рачун националног савеза и Јеленића у вези са тиме што је прихватио понуду Општине Вождовац о бесплатним терминима, иако судски спорт Партизана и општине око права коришћења још траје и суд тек треба да донесе одлуку.  

Партизан газдује овим објектом већ 25 година, на основу раније одлуке Општине Савски венац, а од почетка ове године донете су две одлуке које објекат дају на управљању Општини Вождовац. Овим поводом покренута су два судска спора и тек се чека њихов исход.

С обзиром на то да Партизан нема ниједног тренера млађих националних селекција (што је незабележено), а нема ни представника у Стручном савету, нити у Управном одбору Ватерполо савеза Србије, председник Савеза Виктор Јеленић је у емисији, јавно, позвао Партизан да делегира представника у УО ВСС.

Видећемо да ли ће Партизан позитивно одговорити на ову понуду...

Иначе, у јучерашњем саопштењу Партизана, које је новинарима подељење након конференције за медије, Јеленић је, између, осталог оптужен и да "гура" само један клуб - Црвену звезду.

Јеленић је данас одбацио те тврдње, показујући у емисији документ, односно одлуку усвојену на првој седници Управног одбора Ватерполо савеза Србије, након његовог именовања за председника. У тој одлуци се наводи и да ће се одређена средства давати клубовима који ће предсдтављати Србију у Регионалној лиги, а постоји и део о томе да одређена средства које ВСС добије од спонзора и донатора одлазе клубовима.

Додуше, у тој одлуци пише да ће та средства бити дата "одређеном клубу", што је Шоштар посебно апострифирао.

"Па, нигде не пише ком клубу, не каже се том и том клубу, него одређеном клубу", рекао је Шоштар, алудирајући на могуће махинације приликом одређивања којем клубу иду та средства.

Шоштар је рекао и да је ненормално то што је Општина Вождовац јавно објавила да ће улаз на базене на Бањици овог лета бити бесплатан.

"Па, чекајте, што онда не даје и за остале базене у Београду бесплатне термине за грађанство? Ово је позив на линч свих нас у Партизану, јер су кључеви базена и даље код нас, до коначне одлуке суда. И наравно да нећемо да дозволимо бесплатан улаз. А грађани, који су чули шта им је речено из Општине Вождовац, сада могу да дођу и да направе проблеме ако их не пустимо бесплатно, а нећемо", рекао је Шоштар.

"А је л' нормално да се једном клубу да базен на управљање свих ових година?" - Виктор Јеленић о томе што је ВК Партизан пре много година добио базен Бањица на управљање.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар