Потврђено: Легендарни Јеро нови селектор Шпаније!

Нови селектор репрезентације Шпаније биће Фернандо Јеро, потврдио је Фудбалски савез Шпаније.

Фудбал 13.06.2018 | 16:00
Потврђено: Легендарни Јеро нови селектор Шпаније!
ЗВАНИЧНО: Јеро води Шпанце на Мундијалу! Досадашњи спортски директор Црвене фурије наследио је смењеног Лопетегија.

Јеро је до сада био ангажован у Савезу, а добио је предност испред Алберта Селадеса да води националну селекцију током Светског првенства у Русији, пошто је Ђулен Лопетеги добио отказ након потписивања уговора са Реалом из Мадрида.

"Сада нам преостаје да причамо са нашим запосленима и видимо даље потезе. Преостале су нам опције из националног кампа", рекао је председник савеза Луис Рубијалес на ванредној конференцији у Краснодару на којој је потврђен отказ Лопетегију.

Јеро, који је годинама био капитен ‘Краљевског клуба’, дрес ‘Црвене фурије’ носио је 89 пута и постигао 29 голова.

Осим Реала, наступао је за Ваљадолид, Ал Рајан и Болтон, а једино тренерско искуство стекао је прошле сезоне у Овиједу.

Рубијалес је потврдио да је Лопетегију уручио отказ због "неприхватљивог понашања" и договора са Реалом, само два дана уочи почетка Мундијала.

"Принуђени смо били да раскинемо са Лопетегијем. Он је одличан стручњак, али не можемо да прихватимо такво понашање. Не осећам се изданим, али је овако морало да буде на крају", рекао је Рубалес, који је пет минута пре озваничења сазнао да је Лопетеги нови тренер Реала.

Пожар у табору Црвене фурије који је изазвала смена селектора Ђулена Лопетегија само два дана пре почетка Светског првенства у Русији пробаће да угаси легендарни капитен Реала из Мадрида Фернандо Јеро.

Тако је педесетогодишњи стручњак родом из Малаге изненада добио прилику да предводи Шпанце не само у петак увече у дербију првог кола на Мундијалу против Португалије, већ и на целом турниру на којем Црвена фурија има велике амбиције и слови за једног од фаворита.

Фудбалски савез Шпаније је на својим званичним странама потврдио његово именовање, а промоција је заказана за вечерас од 18.30 часова на стадиону Краснодара. Фернандо Јеро је у борби за функцију победио конкуренцију оличену у Алберту Селадесу, селектору младе репрезентације Шпаније.

По завршетку играчке каријере у дресу Болтона 2005. године, Фернандо Јеро је радио као помоћни тренер у Реалу (2013/14) и као шеф стручног штаба нижелигаша Овиједа (2016/17).

Од 27. новембра 2017. Фернандо Јеро је обављао функцију спортског директора Црвене фурије.

Шпанија већ у петак игра против Португалије на Светском првенству у Русији у А групи у којој су још Мароко и Иран.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар