Potvrđeno: Legendarni Jero novi selektor Španije!

Novi selektor reprezentacije Španije biće Fernando Jero, potvrdio je Fudbalski savez Španije.

Fudbal 13.06.2018 | 16:00
Potvrđeno: Legendarni Jero novi selektor Španije!
ZVANIČNO: Jero vodi Špance na Mundijalu! Dosadašnji sportski direktor Crvene furije nasledio je smenjenog Lopetegija.

Jero je do sada bio angažovan u Savezu, a dobio je prednost ispred Alberta Seladesa da vodi nacionalnu selekciju tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto je Đulen Lopetegi dobio otkaz nakon potpisivanja ugovora sa Realom iz Madrida.

"Sada nam preostaje da pričamo sa našim zaposlenima i vidimo dalje poteze. Preostale su nam opcije iz nacionalnog kampa", rekao je predsednik saveza Luis Rubijales na vanrednoj konferenciji u Krasnodaru na kojoj je potvrđen otkaz Lopetegiju.

Jero, koji je godinama bio kapiten ‘Kraljevskog kluba’, dres ‘Crvene furije’ nosio je 89 puta i postigao 29 golova.

Osim Reala, nastupao je za Valjadolid, Al Rajan i Bolton, a jedino trenersko iskustvo stekao je prošle sezone u Ovijedu.

Rubijales je potvrdio da je Lopetegiju uručio otkaz zbog "neprihvatljivog ponašanja" i dogovora sa Realom, samo dva dana uoči početka Mundijala.

"Prinuđeni smo bili da raskinemo sa Lopetegijem. On je odličan stručnjak, ali ne možemo da prihvatimo takvo ponašanje. Ne osećam se izdanim, ali je ovako moralo da bude na kraju", rekao je Rubales, koji je pet minuta pre ozvaničenja saznao da je Lopetegi novi trener Reala.

Požar u taboru Crvene furije koji je izazvala smena selektora Đulena Lopetegija samo dva dana pre početka Svetskog prvenstva u Rusiji probaće da ugasi legendarni kapiten Reala iz Madrida Fernando Jero.

Tako je pedesetogodišnji stručnjak rodom iz Malage iznenada dobio priliku da predvodi Špance ne samo u petak uveče u derbiju prvog kola na Mundijalu protiv Portugalije, već i na celom turniru na kojem Crvena furija ima velike ambicije i slovi za jednog od favorita.

Fudbalski savez Španije je na svojim zvaničnim stranama potvrdio njegovo imenovanje, a promocija je zakazana za večeras od 18.30 časova na stadionu Krasnodara. Fernando Jero je u borbi za funkciju pobedio konkurenciju oličenu u Albertu Seladesu, selektoru mlade reprezentacije Španije.

Po završetku igračke karijere u dresu Boltona 2005. godine, Fernando Jero je radio kao pomoćni trener u Realu (2013/14) i kao šef stručnog štaba niželigaša Ovijeda (2016/17).

Od 27. novembra 2017. Fernando Jero je obavljao funkciju sportskog direktora Crvene furije.

Španija već u petak igra protiv Portugalije na Svetskom prvenstvu u Rusiji u A grupi u kojoj su još Maroko i Iran.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar