Савић пред повратком у Италију или Енглеску!

Штопер Атлетико Мадрида решио да промени клуб.  Челси или Јувентус? Бира Стефан Савић. . .  Великани из Енглеске и Италије озбиљно су заинтересовани за штопера Атлетико Мадрида.

Фудбал 15.06.2018 | 12:00
Савић пред повратком у Италију или Енглеску!
Бивши фудбалер Партизана, Стефан Савић, у преговорима је са Челсијем и Јувентусом око трансфера из мадридског Атлетика, преноси италијански "Скај".

Савић је пре Атлетика играо и у Италији и у Енглеској, за Фиорентину и Манчестер сити, па би сада могао да се врати у једну од те две лиге.

Јувентус је у потрази за дефазивцем, посебно због одласка десног бека Стефана Лихштајнера, а репрезентативац Црне Горе може да покрије и ту позицију поред штоперске. Челси, такође, тражи квалитетно појачање у одбрани.

Савић је завршио трећу сезону у Атлетику, у прошлој је уписао 36 утакмица, али није играо финале Лиге Европе у победи над Олимпиком из Марсеја (3:0).

Овај 27-годишњи фудбалер члан Партизана био је у сезони 2010/2011, када је освојио "дуплу круну" и играо групну фазу Лиге шампиона, пре одласка у Манчестер сити за девет милиона евра.

Челси и Јувентус су у озбиљним преговорима са Атлетиком из Мадрида око куповине црногорског дефанзивца Стефана Савића, објавио је италијански Скај.

Савић (27), некадашњи првотимац Манчестер Ситија, већ три сезоне је члан Јорганџија у чије је редове стигао из Фјорентине 2015. године. Црногорски репрезентативац је прошле сезоне забележио 36 наступа за Атлетико, а у финалу Лиге Европе против Олимпика из Марсеља био је резерва.

Јувентус тражи појачање у дефанзивној линији, где су Барзаљија и Кјелинија стигле и године, док Челси, после дебакла у Премијер лиги и чињенице да је остао без Лиге шампиона, припрема тоталну реконструкцију у којој би трансфер Савића био један од најважнијих задатака.

Информације италијанског Скаја потврдио је и трансфер експерт Ђанлука ди Марцио мада се ни у једној вести не спомиње потенцијално обештећење нити детаљи уговора за некадашњег дефанзивца Партизана.

Подсетимо, Атлетико је овог лета већ ангажовао дефанзивног везисту Родрија који је стигао у мају из Виљареала за 20.000.000 евра, а сваког тренутка биће потврђена и куповина крилног нападача МонакаТоме Лемара који ће их коштати између 70.000.000 и 80.000.000.

Поред Стефана Савића Мадрид би овог лета могла да напусти и прва звезда Антоан Гризман,који још увек није објавио одлуку да ли одлази или остаје, а у светлу интересовања Барселоне.

Извор: Тањуг/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар