Savić pred povratkom u Italiju ili Englesku!

Štoper Atletiko Madrida rešio da promeni klub.  Čelsi ili Juventus? Bira Stefan Savić. . .  Velikani iz Engleske i Italije ozbiljno su zainteresovani za štopera Atletiko Madrida.

Fudbal 15.06.2018 | 12:00
Savić pred povratkom u Italiju ili Englesku!
Bivši fudbaler Partizana, Stefan Savić, u pregovorima je sa Čelsijem i Juventusom oko transfera iz madridskog Atletika, prenosi italijanski "Skaj".

Savić je pre Atletika igrao i u Italiji i u Engleskoj, za Fiorentinu i Mančester siti, pa bi sada mogao da se vrati u jednu od te dve lige.

Juventus je u potrazi za defazivcem, posebno zbog odlaska desnog beka Stefana Lihštajnera, a reprezentativac Crne Gore može da pokrije i tu poziciju pored štoperske. Čelsi, takođe, traži kvalitetno pojačanje u odbrani.

Savić je završio treću sezonu u Atletiku, u prošloj je upisao 36 utakmica, ali nije igrao finale Lige Evrope u pobedi nad Olimpikom iz Marseja (3:0).

Ovaj 27-godišnji fudbaler član Partizana bio je u sezoni 2010/2011, kada je osvojio "duplu krunu" i igrao grupnu fazu Lige šampiona, pre odlaska u Mančester siti za devet miliona evra.

Čelsi i Juventus su u ozbiljnim pregovorima sa Atletikom iz Madrida oko kupovine crnogorskog defanzivca Stefana Savića, objavio je italijanski Skaj.

Savić (27), nekadašnji prvotimac Mančester Sitija, već tri sezone je član Jorgandžija u čije je redove stigao iz Fjorentine 2015. godine. Crnogorski reprezentativac je prošle sezone zabeležio 36 nastupa za Atletiko, a u finalu Lige Evrope protiv Olimpika iz Marselja bio je rezerva.

Juventus traži pojačanje u defanzivnoj liniji, gde su Barzaljija i Kjelinija stigle i godine, dok Čelsi, posle debakla u Premijer ligi i činjenice da je ostao bez Lige šampiona, priprema totalnu rekonstrukciju u kojoj bi transfer Savića bio jedan od najvažnijih zadataka.

Informacije italijanskog Skaja potvrdio je i transfer ekspert Đanluka di Marcio mada se ni u jednoj vesti ne spominje potencijalno obeštećenje niti detalji ugovora za nekadašnjeg defanzivca Partizana.

Podsetimo, Atletiko je ovog leta već angažovao defanzivnog vezistu Rodrija koji je stigao u maju iz Viljareala za 20.000.000 evra, a svakog trenutka biće potvrđena i kupovina krilnog napadača MonakaTome Lemara koji će ih koštati između 70.000.000 i 80.000.000.

Pored Stefana Savića Madrid bi ovog leta mogla da napusti i prva zvezda Antoan Grizman,koji još uvek nije objavio odluku da li odlazi ili ostaje, a u svetlu interesovanja Barselone.

Izvor: Tanjug/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar