Овај сок прије употребе треба држати у замрзивачу

Сок од поморанџе је много здравији када се заледи па одледи, тврде научници.

Здравље 13.06.2018 | 13:13
Овај сок прије употребе треба држати у замрзивачу
Научници су открили да тело може да апсорбује много више антиоксиданата из сока поморанџе када се воће одледи, него када се пије свеж или пастеризован сок, пише Дејли мејл.

Када се природан сок поморанџе заледи а потом одледи, хранљиве материје ђуса се раздвајају на ситније честице.

Ови делови, под називом каротеноиди, делују снажно против рака, претварају се у витамин А, имају антиупално дејство и јачају имуни систем. Сматра се и да могу да спрече болести срца.

Научници са Универзитета у Севиљи су испитивали како залеђивање или пастеризовање (стерлизација топлотом) сока од поморанџе делује на антиоксиданте. Они сматрају да залеђивање, које се спроводи у индустрији хране како би се повећала трајност намирнице, повећава здравље сока.

Истраживачи се надају да ће своју теорију тестирати ван лабораторије. Студија се фокусира на оно што научници зову биоприхватљивост антиоксиданаса - односно њихову могућност апсорбовања из хране у крв, путем црева.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РЕЕ

14.06.2018 19:28

Какве квалитете за предсједника Српске има Жељка осим да је била у НАТО,какве квалитете има министар Лукач осим да је истјерао легалног председника Поплашена са НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светозар

14.06.2018 19:29

тАЈ сОРОШ ДИЈЕЛИ ПАРЕКАПОМ И ШАКОМ,НЕКИ ДАН ЈЕ НА мАЊАЧИ ДЈЕЛИО ПАРЕ ЗА ОВЕ ОБОЈЕНЕ РЕВОЛУЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ