Црнадак поручио: Сигурна побједа

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак гостујући у емисији „Нови дан“ на Н1 телевизији истакао је да је блокада путева у Републици Српској због повећања цијене горива итекако важна тема којој се мора посветити адекватна пажња.

Босна и Херцеговина 13.06.2018 | 10:51
Црнадак поручио: Сигурна побједа
„На ово смо упозоравали када се расправљало о увођењу акциза. Сасвим је разумљива оваква реакција грађана и била је и више него очекивана. Влада РС је у четвртак најавила разматрање око смањења цијене горива, а то је доказ да су грађани који протестују били у праву“, рекао је Црнадак.

Што се тиче кандидата за предсједника Републике Српске на предстојећим изборима, министар Црнадак је истакао да је ту ситуација прилично јасна, те да Вукота Говедарица односи сигурну побједу.

„Нама је једнако важно да Иванић и Говедарица однесу побједу на предстојећим изборима. Српској требају промјене на економском плану, привлачење страних инвестиција и, првенствено, заустављање огромног одлива становништва из земље. Да би се све ово реализовало мора доћи до промјене власти. Вријеме је да се отвори пут новој, поштеној влади која ће са мало промјена живот у Републици Српској учинити много бољим“, наглашава министар Црнадак.

На питање да прокоментарише Додикову изјаву да се неће кретати по Федерацији БиХ када постане члан Предсједништва БиХ, министар Црнадак је замолио водитељку да пређе на друго питање, јер, како каже, Додик сигурно неће бити члан Предсједништва БиХ.

Осврнувши се на питање измјене изборног закона у БиХ, министар је рекао да је сада већ извјесно да тих измјена неће бити. Једино што је извјесно су преговори око попуњавања Дома народа, а да након тога нове структуре власти требају предано и веома детаљно радити на измјени изборног закона.

Упитан о актуелној ситуацији хапшења бх. држављанина у Турској, министар је рекао да је Амбасада БиХ у Турској учинила све да пружи неопходну помоћ Селмиру Машетовићу, босанскохерцеговачком студенту који је у Турској ухапшен под сумњом да је повезан са организацијом Фетулаха Гулена, ФЕТО.

„Турска веома детаљно провјерава сва дешавања која су везана за организацију ФЕТО. Епилог тога је било хапшење нашег држављанина који је ухапшен под сумњом да је члан организације ФЕТО. Драго ми је да је Машетовић пуштен да се брани са слободе. Наша Амбасада у Турској је учинила све да наш држављанин добије адекватну помоћ“, рекао је министар Црнадак.

Када је ријеч о мигрантској кризи и све већем броју миграната у БиХ, Црнадак је истакао да би затварање граница могло имати домино ефекат јер то повлачи и друге земље да учине исто, те да се у БиХ се ова криза може држати под контролом ако све институције буду радиле свој посао и ако буде координисане сарадње са регионом и земљама ЕУ.

Када је ријеч о информацијама да у БиХ долази 40 британских војника, Црнадак је истакао да актуелна власт пласира све те информације како би створили неке вјештачке теме, јер сва досадашња истраживања показују драстичан пад владајуће коалиције.

Министар Црнадак се такође осврнуо на питање државне имовине БиХ у Хрватској и истакао да се ово питање није третирало на прави начин.

„Не ради се ни о каквој отимачини, нити је ријеч о било каквој завјери. Битно је да се разграничи шта је државна имовина, а шта имовина која је припадала одређеним фирмама. Ово до сада није била тема билатералних разговора са Републиком Хрватском, али сам сигуран да неће бити никаквих насилних отимања и да ћемо имати аекватну сарадњу са Хрватском када су ове теме у питању“, наглашава Црнадак.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Па

13.06.2018 09:26

Којем оном тамо или овом вамо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМY

13.06.2018 11:56

И опет ће на крају бити покрали нас, користили слузбене хеликоптере за изборе и бла бла, ми у сустини не знамо шта хоћемо. Јел ми хоћемо само да Миле оде или имамо неки план, ако хоћемо само да Миле оде онда ми никакав план немамо а опозиција има план само да она засједне, да се разумијемо о власти мислим све најгоре.

Name

Шиј

13.06.2018 10:45

Тако је Игоре. Народ је прогледао. Доста су нас манипулисали. Идемо до коначне побједе, односно до ослобођења. ПОЗ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

13.06.2018 11:06

Свака част ИГОРЕ, тачно је да сте се чак БОРИЛИ против повећања акциза и видиш шта уради бахата власт да сад 3 сата идем спосла кући! ГОТОВИ СУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре САША

13.06.2018 12:04

Мислим да це блокирање путева по овој вруцини бити контра продуктивно за опозицију која ово организује.Немој те забијат главу у земљу народ вец гундја да их малтретирате.А гориво је најјефтиније у РС кад се узме окрузење и сад ви неког дрзите три сата на путу и мисли те да це гласати за вас,размислите.

Name

РЕ САСА

13.06.2018 12:13

ТО ГОТОВИ СУ СЛУСАМ 10 ГОДИНА А ДОДИК ВАС ГАЗИ -А САД СТЕ ГОТОВИ ОПЕТ

Name

ИСТИНА

13.06.2018 11:09

ИСТИНА ЈЕ ДА СТЕ БИЛИ ПРОТИВ ПОВЕЋАЊА И ВИДИ ШТА НАМ УРАДИШЕ ОВИ ШТО ГУЛЕ КОЖУ ДА ПОПУНЕ БУЂЖЕТ ПРЕКО ЈАДНОГ НАРОДА! ДОЛЕ НЕСПОСОБНА ВЛАСТ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРО

13.06.2018 11:12

Тако је и сад гласам за вас али ако се покварите као ови што лажу,10 г. чекати нећемо!Доста је више гулкожа па онда они способни а млади одоше!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Додика и за Жељку

13.06.2018 11:42

У октобру вас чека непријатно изненађење.До сад најубједљивији пораз,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИД

13.06.2018 17:55

ПРОГЛЕДАО НАРОД КОНАЧНО И ВИДИ ШТА МУ РАДЕ ДОК СЕБИ ДИЈЕЛЕ МИЛИОНЕ ЈАВНО ИЗ ИРБ БАНКЕ! Опет изгледа зато ДА СЕ НЕБИ ДРОГИРАЛИ!

Name

Ђоко Папак

13.06.2018 16:41

Ја и Јагодњак гласамо за Зељку и Дода,ипак смо ми коалиција.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоко Папак

13.06.2018 17:06

Ја и Јагодњак гласамо за Зељку и Дода,ипак смо ми коалиција.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

црно на бијело

14.06.2018 21:37

Ма да овај о мигрантима 1 реченицу, Мектић каже нема никаквих проблема а да ли је баш тако: хттпс://www.б92.нет/инфо/вести/индеx.пхп?yyyy=2018&мм=06&дд=13&нав_цатегорy=78&нав_ид=1403566&утм_соурце=Б92&утм_медиум=Боx&утм_цампаигн=Сидебар-Највисе_коментара&утм_цонтент=Поверљив%20план:%20Мигранте%20у%20Европу,%20али%20ван%20ЕУ.%20А%20ту%20смо%20ми

ОДГОВОРИТЕ